Yaşam Para aşkı öldürür mü?

Para aşkı öldürür mü?

Paylaş
Para aşkı öldürür mü?

Amerikan Time dergisi bini aşkın evli ve 25 yaş üzeri çifte, ilişkileri ve para arasındaki ilişkiyi sordu: İster çok ister az kazansınlar, kadın ve erkek arasındaki en büyük tartışma sebebi para... Çiftlerin banka hesaplarını kontrol etme sıklığı da cinsel birliktelik sıklığından fazla!

Çiftlerin banka hesaplarını kontrol etme sıklığı, cinsel birliktelik sıklığından daha fazla. Çiftlerin yüzde 70'i para yüzünden sürekli tartışıyor. 18 yaşın altında çocuğu olan çiftlerde ise bu oran yüzde 80. Erkeklerin çoğunluğu, eşlerinin fazla para kazanıyor olmasından memnun...

Time Money'nin yaptığı araştırmada her 5 çiftten 4'ü eşleriyle para konusunda hemfikir olduklarını söyledi.

Çiftlerin yüzde 29'u ev işleri, yüzde 32'si ise para yüzünden her ay eşleriyle tartıştıklarını belirtti.

Araştırmaya göre eşlerin yüzde 4'ü yatırım stratejisi, yüzde 14'ü cimrilik, yüzde 18'i kredi kartı harcamaları ve yüzde 32'si ise gereksiz harcamalar yüzünden tartışıyor.

ERKEK: KARIM ÇOK HARCIYOR / KADIN: KOCAM ÇOK CİMRİ



Kadınların yüzde 19'u kocalarının çok cimri olduğundan ve fazla para kazanmamasından rahatsız, erkeklerinse yüzde 21'i eşlerinin gereksiz harcamalarından ve bütçe planlamasına uymamalarından şikayetçi.

Kişisel harcamaların yönetimi konusundaysa kadınların yüzde 68'i kendini bu konuda yetkin görürken, erkeklerde bu oran yüzde 78.

Çiftlerin banka hesaplarını kontrol etme sıklığı, cinsel birlikteliklerinin sıklığından daha fazla.

Kişisel harcamalarda erkeklerin yüzde 45'i 'bu konuda en çok ben endişeleniyorum' derken, eşim daha endişeli diyenlerin oranı ise yüzde 23.

Kadınlar ise bu konuda kendilerini erkeklerden daha fazla ilgili görüyor. Kadınların yüzde 47'si 'Ben endişeliyim' derken, kocam bu konuyla ilgili diyenlerin oranı ise sadece yüzde 18.

Araştırmadaki kadınların yüzde 37'si eşlerinden daha az veya hiç bir şey kazanmazken, erkeklerde çalışmayanların oranı sadece yüzde 3.

YÜZDE 70'İ PARA YÜZÜNDEN TARTIŞIYOR



Sonuç olarak çiftlerin yüzde 70'i para yüzünden sürekli tartışıyor.

18 yaşın altında çocuğu olan çiftlerde ise bu oran yüzde 80.

Diğer ilginç bir bulgu ise, çiftlerin yüzde 22'sinin yaptıkları harcamaları eşlerinden saklaması.

Erkekler kazanç konusunda kendisini eşiyle eşit görmüyor. Kadınlarda ise daha çok 'biz' düşüncesi hakim.

Araştırmaya göre, kadınların hane halkı gelirine yaptıkları katkı veya çalışmama durumları, birlikte yaşayan her çiftin ilişkisine doğrudan etki ediyor.

EVDE GÜNDEMİ PARA BELİRLİYOR!




Bu şu anlama geliyor, para sadece nasıl tasarruf edecekleri, ne kadar harcayacakları değil aynı zamanda ne hakkında kavga ettikleri, nasıl mutlu oldukları ve neler hakkında endişelendiklerini de belirliyor.

Kadınlar ne kadar fazla kazanırlarsa bütçe planlamasındaki rolleri de o kadar aktif hale geliyor.

Kadınlar bu konuda daha işbirlikçi olarak düşünüyor ve erkeklerin büyük çoğunluğu da bu durumdan memnun.

KADIN ERKEK ARASINDAKİ EN BÜYÜK TARTIŞMA SEBEBİ PARA


Fakat ister çok kazansın ister az kazansın her kadın ve erkek arasındaki tartışmanın en baştaki sebebinin para olduğu araştırmadan çıkan en önemli sonuç.

CNN TÜRK

4

Haberin Devamı