Hakan Çelik Palandöken yıldız olacak
HABERİ PAYLAŞ

Palandöken yıldız olacak

Haberin Devamı

Makro siyaset hayatımızı o kadar meşgul ediyor ki, ülkede olup biten birçok güzel gelişmeyi görmemizi engelliyor. Oysa Türkiye’de büyük bir sosyal ve kültürel zenginlik var.

Ekonomik gelişim potansiyeli de çok yüksek. Bu nedenle Anadolu’daki şehirlerimize daha sık gitmeye çalışıyorum. Her seferinde öğrenciler ve sivil toplumla buluşuyorum, konferanslara katılıyor ve yerel yönetimleri dinliyorum.

Kısa süre önce Erzincan Lisesi’nin Aydın Doğan Konferans Salonu açılışi için Aydın Doğan Vakfı Başkanı Hanzade Doğan Boyner’le Erzincan’a gitmiştik. Oradaki değişim ve gelişim isteğini güçlü olarak hissettim.

Önceki gün de Erzurum’daydım. Erzurum Diplomasi Akademisi’nde liseli ve üniversitelilerle buluştum. Gençler Türkiye ve dünya meselelerini yakından izliyor. Ardından Erzurum Kongresi’nin toplandığı tarihi binayı ziyaret ettim, şehrin önemli işadamlarının ekonomiye dair önerilerini dinledim.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’la da meşhur Çağın Restaurant’ta bir araya gelip cağ kebabı yedik. Yolu Erzurum’a düşecek olanlara burayı kesinlikle öneririm.

İspir doğumlu Sekmen daha önce Kartal Belediye Başkanlığı ve AK Parti milletvekilliği görevlerinde bulunmuş deneyimli bir siyasetçi. Ne yaptıklarını ve bundan sonraki projelerini anlattı, kentsel dönüşüm alanındaki konutları gösterdi.

Deprem bölgesinde yer alan Erzurum’da hızlı bir kentsel dönüşüm çalışması var. Diğer taraftan tarihi ve kültürel dokunun muhafaza edilmesi için bir dizi önemli koruma çalışması yürütülüyor. Mehmet Sekmen Erzurum’a gıda, ilaç ve madencilik gibi alanlarda yatırım çekmek için neler yaptığını anlattı.

Bu sayede şehri bir üretim merkezi haline getirip, işsizlikle mücadele etmeyi hedefliyor. Ayrıca turizm alanında çok yüksek bir potansiyel var.

Palandöken sadece Türkiye’nin değil kar kalitesi ve pist uzunluklarıyla Avrupa’nın en elverişli yerlerinden. Bu dönem 150 bin dolayında turist geliyor. Ancak bu sayı kolaylıkla 200 bin olabilir.

Nitekim Palandöken bu dönemde Ejder 3200 markasıyla uluslararası pazara çıkıyor.

Erzurum’da daha önce hiç bulunmamıştım, şunu net olalarak söyleyebilirim. Sadece Çifte Minareli Medrese’yi görmek için bile buraya gitmeye değer. Mimarlık şaheseri bu eser rafine taş işçiliğinin eşsiz bir örneği.



Bugün de Güneydoğu’nun incisi Mardin’de olacağım. TÜRGEV’den Arzu Akalın ve THY’den Seda Kalyoncu gibi isimlerin de olduğu bir etkinlikte sivil toplum temsilcileriyle buluşacağız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder