Gündem 'Palalı'nın avukatı: Maddi hiçbir delil yok

'Palalı'nın avukatı: Maddi hiçbir delil yok

Paylaş
'Palalı'nın avukatı: Maddi hiçbir delil yok

Gezi Parkı olayları sırasında Taksim'de izinsiz gösteri yapan gruptakilere palayla saldırdığı gerekçesiyle gözaltına alınan ve savunmasını yapmasının ardından serbest bırakılan Sabri Çelebi'nin avukatı Zafer Küçük, müvekkili hakkında maddi hiçbir delil bulunmadığını savundu. 'Palalı'nın avukatı, müvekkilinin yurt dışına çıkış yasağının olmadığını da belirtti

Fas’tan döndükten sonra gözaltına alınan ve Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda, davanın görüleceği İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi’nce açılan duruşmada serbest bırakılan Sabri Çelebi, polisin aldığı yoğun güvenlik önlemleriyle adliyeden çıktı.

Haberin Devamı

Çelebi, basın mensuplarının görüntü almaması için tutuklu sanıklara kullandırtılan asansörle otoparka indirildi ve buradan sivil plakalı bir araçla adliyeden ayrıldı.

Palalının avukatı: Maddi hiçbir delil yok

Sanık Çelebi’nin avukatı Zafer Küçük ise adliyeden ayrılırken basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Dava dosyasıyla alakalı müvekkilim Sabri Çelebi hakkında tutuklanmasını gerektirecek ifadelerden başka maddi hiçbir delil yok" dedi.

'TEHDİTLERDEN SOKAKTA YÜRÜYEMİYOR'

Serbest bırakılan müvekkili Çelebi’nin duruşmalara katılacağını belirten Küçük, Çelebi’nin bir süre kaldığı Fas’tan geç gelme nedenini "Kendisi kayınpederiyle ilgili hastalık sıkıntısından dolayı gecikti. Kayınpederi ameliyat oldu ve hastalıkla ilgili sıkıntısı halen geçmiş değil" sözleriyle açıkladı.

Haberin Devamı

Müvekkiliyle ilgili basının infial yarattığını, haberler nedeniyle Çelebi ve ailesinin tehdit edildiğini aktaran Küçük"Müvekkilim, aldığı tehditlerden dolayı sokağa çıkıp yürüyemeyecek bir durumda" diye konuştu.

'PİŞMANIM'

Küçük, müvekkilinin, "kullandığı şeyin pala değil, 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu’nda yer almayan bir zırh olduğu, kendisini savunmaya yönelik kullandığı" şeklinde savunma yaptığını söyledi. Avukat Küçük, "Çelebi pişmanlık duyuyor mu?" sorusuna, "Başından beri görüntülerde yer alan kadına karşı pişman olduğunu söylüyordu zaten" cevabını verdi.

'YURT DIŞI YASAĞI YOK'

Çelebi hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmadığını ifade eden avukat Küçük, "Yakalama kararı ifadeye ilişlkin bir karardı. Savunması alındı, serbest bırakıldı. Duruşmaları takip edecek. Daha sonra beraber açıklama yapacağız" ifadesini kullandı.

27 YILA KADAR HAPİS İSTENİYOR

Sabri Çelebi ile birlikte 4 kişi hakkında hazırlanan iddianameyi kabul eden 53. Asliye Ceza Mahkemesi, 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin daha önce verdiği tutuklama amacıyla yakalama emrini kaldırmış, yerine savunmasının alınabilmesi için yeni bir yakalama emri çıkarmıştı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Veysi Büyükkılıç tarafından hazırlanan iddianamede, Sabri Çelebi, Ahmet Girgin, Şeyhmus Kırmızı, Murat Ertik hakkında "kasten yaralama", "görevli memura direnme", "memura karşı silahla yaralama" ve "şahıslara karşı yaralama" suçlarını işledikleri gerekçesiyle 9 yıl 9 aydan 27’şer yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

Haberin Devamı

AA-DHA