Gündem Özürlü yaşlı kadın donarak öldü

Özürlü yaşlı kadın donarak öldü

Paylaş
Özürlü yaşlı kadın donarak öldü

Fatih'te, kendisi gibi özürlü kızıyla yaşayan 65 yaşındaki Özden Şahin ölü bulundu. Eski damadı, kadının soğuktan donarak öldüğünü iddia etti

Kumkapı Nişanca Mahallesi İsmail Sefa Sokak 31 numaralı apartmanın giriş katında camları bulunmayan ve çöp eve dönüşmüş dairede, kızı 46 yaşındaki Melek Şahin ile yaşayan Özden Şahin, dün akşam saatlerinde komşuları tarafından ölü bulundu.

Komşuları 21 yıldır aynı yerde yaşayan anne-kıza kendilerinin yardım ettiğini ancak resmi hiçbir kurumdan yardım eli uzatılmadığını söyledi.

Ölüm haberini alarak olay yerine gelen Melek Şahin’in eski eşi Medet Yaman, yaşlı kadının soğuktan donarak öldüğünü söyleyerek, "Melek Şahin’den uzun yıllar önce boşandım.

Ama anne ve kızına elimden geldiğince yardım ettim. Bu evi de daha önce temizletip yaşanır hale getirdim. Ama ikisi de özürlü olduğu için ev bir yılda çöp eve dönüşmüş.

Camları kırılmış. Ben ve komşuları yardım bulmak için Fatih Belediyesi dahil çeşitli yerlere başvurduk. Ama yanıt alamadık. Şimdi eski karım bu evde tek başına yaşayacak. O da annesi gibi soğuktan donarak ölür. Bu evde değil insan hayvan bile yaşamaz" dedi.

Özden Şahin’in cesedi incelemelerin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Sefa KIDIK/DHA