Artun Ünsal Özenli bir İtalyan mutfağı
HABERİ PAYLAŞ

Özenli bir İtalyan mutfağı

Geçenlerde, Mövenpick Oteli’nin methini duyduğum İtalyan restaurantı AzzuR’a gittim. AzzuR’un, genç ve güler yüzlü usta başaşçısı Giovanni Terracciano’nun, damağımı şenlendirdiğini itiraf etmeliyim. Önce yumurta sarısı ve irmik unundan ‘ev yapımı’ bir hamur işi ile başladım: Tortelli, bir çeşit İtalyan mantısı; içinde Ricotta peyniri ve kırmızı pancar var.

Özenli bir İtalyan mutfağı

Üzerine ıspanak ve ada çayı yaprakları serpilmiş. Parmesan ve tereyağla yapılmış, tam kararında ve baymıyan bir sosla, ayrıca birkaç Parmesan dilimciği yerleştirilmiş. Nefis! Ardından fener balığı.[[HAFTAYA]] Sebze garnitür olarak; domates, patlıcan, kabak ve havuç. Basit, hafif ve lezzetli bir tabak. Tatlı olarak; Mascarpone peynirli çikolata mousse ve yanındaki ceviz parçacıklı bir dondurmadan birer kaşık. Pek lezzetliymiş. AzzuR, elbette ucuz bir mekan değil. Kaliteli ve özenli. Ancak, öğlenleri, listeden seeçeceğiniz üç kaptan oluşan, ‘Business Lunch’ mönüsü de var. Adam başı 48 TL. Üstelik, bir adet de meşrubat ikram. Ama, yerine bir kadeh şarap isterseniz, 10 TL daha ödeyeceksiniz. Bir uğrayın derim.

Haberin Devamı

Mövenpick Hotel, Büyükdere Cad. 4.Levent-İstanbul Tel: (0212) 319 29 29.

Çorum Mutfağına Güzelleme

‘Çorum Mutfağına Güzellemeler’ sayesinde, ülke genelinde Güneydoğu, Ege ve Karadeniz mutfaklarına göre daha az tanınan Çorum mutfağının da, leblebisi, Osmancık pirinci, İskilip dolması ve Kargı tulum peyniri dışında da, küçümsenmiyecek özellikleri olduğunu hemen anlıyoruz. Geçmişten günümüze aktarılan yemek becerisi ve damak tadları; çorbasından, aşından, et, sebze ve ot yemeklerinden hamur işlerine, pilavlara, tatlı ve turşularına, bizzat

Çorumlular’ın kendi ağızlarından tarifler ve nefis görsellerle karşımızda. Çorum Valisi Nurullah Çakır ve Metro Marketleri Kültür Yayınları’nın editörü Nilhan Aras’ın özverili iş birliğiyle hazırlanan bu güzel ve geniş kapsamlı eser; turizm, mutfak kültürü ve yöresel ekonomik ve sosyal kalkınma arasında kurulabilecek ilişkilerin önemini de bize somut bir biçimde yansıtıyor.

Metro Kültür Yayınları, İstanbul. 45 TL.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder