A. Yavuz Kocaömer Özel sporcular turnuvası
HABERİ PAYLAŞ

Özel sporcular turnuvası

Haberin Devamı

23-25 Şubat ile 26-28 Şubat arası Antalya Kemer’deki Limak Limra Oteli’nde Özel Sporcular Federasyonu’nun düzenlediği Masa Tenisi Şampiyonaları yapıldı. Birinci bölgenin şampiyonasına Marmara Bölgesi 70 kulüp, Karadeniz 39 kulüp ve Doğu Anadolu 23 kulüp olmak üzere toplamda 165 sporcu katıldı.

221 sporcu yarıştı

26-28 Şubat’ta yapılan 2.Bölge Masa Tenisi Şampiyonası'nda Ege’den 34, Antalya’dan 37, İç Anadolu’dan 54 ve Güneydoğu Anadolu’dan 5 kulüp olmak üzere toplam 221 sporcu yarıştı. Şampiyonada kadınlar ve erkekler kendi aralarında eşleşti. Yarışmada 3 engel sınıfı (Otizim, Down Sendromlular ve Mental) içerisinde 4 yaş grubunda (8-11 yaş, 12-15 yaş, 16-21 yaş ve 22 yaş ve üzeri) organize edildi. Şampiyonaya mümkün olan en ekonomik fiyatlarla destek olan ve turnuva süresince sporcularımıza çok yakınlık gösteren Limak Limra Oteli’ne ve personeline ayrıca teşekkür ediyoruz.

Malzeme desteği

Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı'nın (TESYEV) katkısıyla gerçekleşen bu turnuvada ayrıca TESYEV tarafından 10 bin adet masa tenisi antrenman topu, 610 adet masa tenisi raketi ve 1.100 adet tişört kulüplerdeki sporcularımıza dağıtıldı. Açılışta açıklama yapan Federasyon Başkanı Birol Aydın, "Geçtiğimiz yıllarda 320 spor kulübümüze malzeme yardımı yaparak özel sporcularımıza destek veren TESYEV Ailesi bugün yine konaklama giderlerimizi karşılayıp malzeme yardımı yaparak bir kez daha bizlere olan desteklerini gösterdi.

Buradan sizlerin ve değerli basının huzurunda bir kez daha kendi ve federasyonumuz adına TESYEV Ailesi’ne ve koca yürekli özel sporcuların ağabeyi Yavuz Kocaömer'e teşekkür eder, şükranlarımı sunarım" dedi.

Sağ olsun sevgili Birol bizleri onure etmiş. Artık biliniyor ki engelliler sporunda TESYEV’in bundan 19 sene önce attığı temeller üzerinde devletimizin de destekleri ile, engelliler sporu her geçen yıl daha ileri gidiyor.

Önemli olan mutluluk

Şimdi 13-15 Mart 2017 tarihleri arasında yine Antalya'da 200 sporcunun katılımıyla Özel Sporcular Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası gerçekleştirilecek. TESYEV Ailesi orada da engelli sporcularımızla birlikte olacak, gereken yerlerde destek verecek. Önemli olan bu çocuklarımızın ve gençlerimizin mutlu olması ve daha çok hayata bağlanıp günlük yaşama daha çok adapte olmaları.

TESYEV GENÇLİK KOMİTESİ

Geçtiğimiz Kasım ayında, Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı bünyesinde Gençlik Komitesi kuruldu. Ece Ilıcalı Kaya’nın başkanlığını yaptığı, Rutkay Kaya’nın başkan yardımcısı olduğu, Gizem Hatipoğlu’nun genel sekreterlik görevini üstlendiği komite için Zeynep Gürsoy, Birben Selen Akkurt Ahmet Berkman, Serra Kaluti ve Sim Güven adlı gençlerimiz de bir araya geldi.

İlk işleri yılbaşından önce, TESYEV yararına basılmış Serdar Bilgili’nin ‘Engellere Rağmen’ ve Engin Akış ve İbrahim E.Temo’nun ‘Yaban’ isimli Afrika’dan nefis fotoğraflarını içeren kitaplarını vakıf yararına sattılar. Önümüzdeki dönemde ise, yapmayı düşündükleri projeleri şöyle özetliyorlar:

■ Gençlerle öğle yemeği

■ TESYEV ve Gençlik Komitesi’nin görsel ve yazılı basında tanıtımının yapılması

■ Sosyal Medya’nın daha aktif olarak kullanılması

■ Resim sergisi organizasyonu

■ Konserler düzenlenmesi

■ Büyük spor kulüpleri ile TESYEV tanıtım çalışmalarının yapılması

■ Ünlülerle kısa filmler yapılması (destek yaz 5633'e gönder hattı için)

■ Engellilerin sokaklarda yaşadıkları sıkıntıları anlatan kısa filmler çekilmesi

■ İstanbul Barolar Birliği işbirliği ile avukat ihtiyacı olan engelli ailelerine ücretsiz avukatlık desteği verilmesi...

Hep yanlarındayız

Yukarıda kısaca saydığımız bu etkinlikleri, TESYEV Gençlik Komitesi yapar mı? Bize göre yapar. Çünkü başından beri ciddi bir şekilde düzenli aralıklarla bir araya gelerek, toplantılarda yeni fikirler geliştiriyorlar.

Hepsi de belli işlerde çalıştığı için boş zamanlarında bu konularda inceleme yapmaktan çekinmiyor. Kendilerine buradan da bir kez daha başarı dileklerimizi iletiyoruz, ihtiyaçları olduğu her an yanlarında olduğumuzu da bilmelerini isteriz.

‘Selçuk İnan’a sesleniyorum'

‘Çengelli İğne' köşenizi her pazartesi büyük bir ilgi ve keyifle takip ediyorum. Ben buradan sizin aracılığınızla Galatasarayımızın büyük kaptanı Selçuk İnan’a sesleniyorum. Giymiş olduğu 8 numaralı formasını imzalayıp göndermesini rica ediyorum.

Mahmut Gülen 1 no’lu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz kurumu Bandırma /

"Üniversiteye hazırlanacağım"

​■ 6 yıldır cezaevindeyim. 2017'de üniversite sınavına gireceğim. Edebiyat, tarih, coğrafya, matematik, YGS ve LYS test kitabı, soru bankası ve kitaplara ihtiyacım var. İlgilenenlerden ve yardımseverlerden bu konuda yardım bekliyorum. Murat Yıldırım E Tipi Kapalı Cezaevi C-6 Koğuşu / Malatya

■ 28 yaşındayım, 2 yıldır cezaevindeyim. 5 yıl daha cezam var. Okurlardan kitap göndermelerini istiyorum. Şimdiden herkese teşekkürler. Ahmet Sarıkaya E Tipi Kapalı Cezaevi E-3 Koğuşu / Adıyaman

Sıradaki haber yükleniyor...
holder