A. Yavuz Kocaömer Özel sporcular Türkiye Şampiyonası
HABERİ PAYLAŞ

Özel sporcular Türkiye Şampiyonası

Haberin Devamı

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) ve Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin (TMPK) destekleriyle Türkiye Masa Tenisi Şampiyonası düzenlendi. 2-4 Şubat tarihleri arasındaki şampiyona PGS Kremlin Palace Hotel Antalya’da yapıldı.

3 gruba ayrıldı

Turnuvanın bir özelliği, bu gruptaki engellilerin otizm, down sendromlu ve mental olarak 3 ayrı gruba ayrılmasıydı. Federasyon Başkanı Birol Aydın’dan edindiğimiz bilgiye göre bu tip bir sınıflandırılmanın yapılması için de Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu’na (INAS) başvuru yapıldı. Ayrıca bu 3 grup da kendi içlerinde 8-12 yaş, 13-18 yaş, 19 yaş ve üstü olarak sınıflandırıldı.

Gözyaşlarımızı tutamadık

Bu şampiyonaya ‘Yavuz Kocaömer Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası’ adı verilmişti. Türkiye Özel Sporcular SporFederasyonu’nun bu vefa örneği karşısında o akşam Antalya’da gözyaşlarımızı tutamadık. Federasyon Başkanı Birol Aydın, Başkan Vekili Sadettin Akca, Asbaşkanlar Aydın Koç, Efkan Korkmaz, Osman Akdemir ve yönetim kurulu üyelerinden Mustafa Baş, Ali İhsan Yıldırım ve Ömer Özkan Yanık’la birlikteydik.

Destek vermeye devam edeceğiz

İçlerinde Asbaşkan Aydın Koç’un samimi itirafları bizi çok duygulandırdı. Bu insanlar federasyonda çeşitli görevler yapıyor. Dürüstlük sonra insanlıktan şaşmadıklarını gördük. Dolayısıyla onları elimizden geldiği kadar desteklemekle ne kadar doğru bir iş yaptığımızı bir kez daha fark ettik. Söz verdik yaşadığımız, sağlıklı olduğumuz sürece Masa Tenisi Türkiye Şampiyonaları bundan sonra bizim desteklerimizle organize edilecek.

Gösteriler harikaydı

Açılış gecesine katılan Antalya Vali Yardımcısı Nurettin Ateş’in özel sporcularla olan ilişkisi ve onlara davranışları bizleri çok memnun etti. Aynı gece açılış konuşmalarının ardından Antalya-Manavgat, Kars, Kafkas ekibi ve Antalya ZİÇEV Ritim Grubu, özel sporcularımız için hazırladıkları gösterilerini sundu. Bu arada ZİÇEV Ritim Grubu rap tarzı ve Yavuz Kocaömer’i anlatan bir metinle bizleri ayrıca çok mutlu etti.

Bir teşekkür de TESYEV’e...

Gerek 1’inci ve 2’nci Bölge Şampiyonaları gerekse Türkiye Şampiyonası sırasında sporcularımıza ve ailelerine gösterdikleri ilgi dolayısıyla Antalya PGS Kremlin Palace Hotel yönetici ve çalışanlarına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) Genel Müdürü ve Türkiye Milli Paralimpik Komitesi (TMPK) Genel Sekreter Yardımcısı Berrin Altınöz’e, TESYEV Spor Müdürü Gülşen Erkoç’a, TESYEV Yönetici Asistanı Handan Kayacan’a da organizasyona vermiş oldukları destekten dolayı teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Bürokratlar örnek alsa...

Geçen sene Avrasya Maratonu’nu kazanan Caner Ekin ile afişlerde, duyurularda, resimlerimiz birlikte yayınlandı ve orada da kendisi ile çok güzel saatler geçirdik. Umudumuz engelli insanlarımıza gösterdiği saygı ve sevgi ile hepimize örnek olan Sayın Cumhurbaşkanımızın bu yönünü ilgili bakanlıklardaki bürokratların da örnek alması.

Engelli insanlar acınmak istemiyor, onlar da bizler gibi sayılmak istiyorlar. Her zaman söylediğimiz gibi sevgide serbestlik, saygıda mecburiyet bizim TESYEV olarak sloganımızdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder