Gündem Özel harekat nefes kesti

Özel harekat nefes kesti

Paylaş
Özel harekat nefes kesti

Özel harekat nefes kesti

Samsunda İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi’nde görev yapan 29 polis memurunun katıldığı ’Yakın Alan Operasyonları Tekamül Kursu’nun sonunda düzenlenen tatbikat, gerçek görüntüleri aratmadı. Özel harekat polisleri ilk olarak belirlenen hedeflere gerçek mermilerle ateş etti. Daha sonra senaryo gereği teröristlerin bulunduğu hücre evine baskın düzenleyip kaçırılan yolcu otobüsünden rehineleri kurtardı.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Hareket Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen ’Yakın Alan Operasyonları Tekamül Kursu’na Samsun’da 29 özel hareket polisi katıldı. 7-25 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen kursun son gününde tatbikat düzenlendi. Sahra Sıhhiye Okulu Eğitim Komutanlığı Atış Poligonu’nda yapılan tatbikat nefes kesti. Özel hareket polisleri ilk olarak belirlenen yakın hedefleri gerçek mermilerle vurdu. Daha sonra senaryo gereği teröristlere ait hücre evine baskın düzenlendi. Hücre evinin kapısı patlayıcı düzenekle açıldı. İçeriye giren polisler, teröristleri etkisiz hale getirdi. Daha sonra yine teröristler tarafından kaçırılan bir yolcu otobüsü kurtarıldı. Daha sonra panzerle temsili hedeflere uçaksavar atışı yapıldı.

Haberin Devamı

Kesin nişancı 2 özel hareket polisi 200 metrede buluna balonlara ateş ederek vurdu. Tatbikatı Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Trafik Hizmetleri Daire Başkanı Osman Karakuş, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Doğru, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri de izledi. Tabikat sonunda Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Trafik Hizmetleri Daire Başkanı Osman Karakuş, kursu veren öğretmenlere plaket verdi. Özel harekat polislerinin özellikle doğu ve güneydoğu bölgelerinde terörle mücadeleye katkı verip fedakarca çalıştıklarını söyleyen Karakuş, tatbikata katılan polislere tebrik etti.

Yaprak KOÇER- Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, (DHA)