Gündem Öz kızına tecavüz etti, oğulları öldürdü

Öz kızına tecavüz etti, oğulları öldürdü

Paylaş
Öz kızına tecavüz etti, oğulları öldürdü

Öz kızına tecavüz etti, oğulları öldürdü

Iğdır'da 13 yaşındaki öz kızı H.K.'ya tecavüz ettiği gerekçesiyle 7 yıl hapis yatan 4 çocuk babası Nadir K.'yı, cezaevinden çıktıktan sonra aile meclisi kararı ile eşi ve oğullarınca öldürüldüğü ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Iğdır'ın Melekli Beldesi'nde besicilik yapan Nadir K., 2000 yılında kızı H.K.'ya tecavüz etti. Talihsiz kız, başından geçenleri annesi N.K.'ya anlattı. Kızının anlattıklarını güvenlik kuvvetlerine aktaran N.K., eşinin cezalandırılmasını istedi. Bunun üzerine yakalanan Nadir K., tutuklandı ve yargılandığı mahkeme tarafından 7 yıl hapis cezasına çarpıtırıldı. Kız çocuğu H.K. ise Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. İlköğretim ve liseyi okuyan ve şimdi 22 yaşında olan H.K., bir kamu kuruluşunda işe girerek çalışmaya başladı.

Iğdır Cezaevi'nden 2007'de tahliye edilen Nadir K., Melekli Beldesi'ndeki evinde eşi ve çocuklarından tepki gördü. İddiaya göre aynı yıl aile meclisi kararı ile N.K ve oğulları B.K., S.K., A.K. babalarını öldürdü. Yine iddiaya göre anne ve çocukları, Nadir K.'nın cesedini evlerinin yanından geçen DSİ'ye ait kanala gömdü.

Haberin Devamı

Yaşanan gelişmelerin ardından, Cumhuriyet Savcılığı'nın bir adli işlem için Nadir K.'yı davet ettiğini bildirmek için üç ay önce eve gelen jandarma, cinayetin üzerindeki esrar perdesinin kalkmasına sağladı.

Evde bulunmayan Nadir K.'nın nerede bulunduğu sorularına verilen çelişkili yanıtlar üzerine harekete geçen jandarma, anne ile üç oğlunu önce teknik takibe aldı. Daha sonra da anne ve oğulları çapraz sorguya alındı. Sorgunun tamamlanması üzerine dün adliyeye sevkedilen 45 yaşındaki N.K. azmettirmek, 21 yaşındaki B.K. ile 18 yaşındaki A.K. ise babalarını öldürmek suçundan tutuklanarak Iğdır Cezaevine gönderildi.

Ailenin üçüncü oğlu 19 yaşındaki S.K. da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

DSİ ile yazışma yapıldığını belirten yetkililer, iş makinası ile K. ailesinin evinin yanından geçen su kanalında kazı yaparak Nadir K.'nın cesedini arayacaklarını söylediler. Yapılacak otopsi ile cinayetin nasıl, ne şekilde ve ne zaman işlendiği konuları aydınlığa kavuşacak.

DHA