Magazin Oyunculuk Sultan'ın her şeyi

Oyunculuk Sultan'ın her şeyi

Paylaş
Oyunculuk Sultan'ın her şeyi

Üniversiteli gençlerle buluşan 'Türk Sinemasının Sultanı' Türkan Şoray, her zamanki gibi heyecanlıydı. Gelecek yıl 50'nci sanat yılını kutlayacak Türkan Sultan, “Dünyaya 100 kere de gelsem yine oyuncu olurdum” dedi

* Gençlerin enerjisiyle hayata bağlandığını belirten Şoray, eğitim hayatını yarıda bırakmak zorunda kalmasından pişman olduğunu söyledi.
* Şoray, “Hayal etmeden çok şey kazandım ama içim hep buruktur eğitimimi tamamlamadığım için. Kendimi şöyle teselli ediyorum: Mesleğim öyle bir meslek ki; ben şu an kendimi birkaç üniversite bitirmiş gibi hissediyorum” dedi.
* Sanatçı, adıyla özdeşleşen Türkan Şoray kanunlarına da değindi: “Seyircim ne der sorusu benim endişelerimdi. Ondan dolayı ‘Ah Güzel İstanbul’ isimli filmde oynamadım, o filmde Müjde Ar oynayarak, kariyerine büyük adım attı. 80’li yıllarda Türkan Şoray kanunları kalktı tabii. Ama halen varmış gibi üstüme kaldı.”
* Türkan Sultan, “Yaşayan karakterleri anlatıyorsak, göstermek zorundayız. Sinema gerçekçiliktir. 80’li yıllara doğru feminizm, kadın özgürlüğü çıktı ortaya. Tartışıldıkça tabular yıkıldı ve bu tarz filmler yapılmaya başlandı” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Milliyet