Magazin 'Oyunculuk pazarlama işi'

'Oyunculuk pazarlama işi'

Paylaş
'Oyunculuk pazarlama işi'

Ekin Türkmen, Amerika dönüşü 'köylü kızı Pamuk' olarak karşımıza çıktı. Oyuncu, Hollywood'dan, hakkında çıkan aşk dedikodularına her şeyi Hafta Sonu dergisine anlattı

Amerika’da neler yaşadınız, anlatır mısınız?
Benim için uzun zamandır yapamadığım bir tatil oldu. Sekiz yıldır aralıksız çalışıyorum. Her insanın bazen durmaya ihtiyacı vardır. Hele oyuncuysanız bu şart. ‘Artık durmalıyım ve kendimi şarj etmeliyim’ dediğim bir dönemdi. İyi ki yaptım diyorum. İngilizcemi ilerlettim. Gezdim, dinledim ve döndüm...

Türk oyuncuların Hollywood’da şans yakalaması için neler yapması gerekir?
Orada bir şey başarmak buradan 10 kat daha zor belki de. Rekabet daha fazla. Ve adayların hepsi birbirinden iddialı. Bir şeyler yapabiliriz ama çok başarılı olabilir miyiz bilemiyorum. En önemli faktör dil bir kere. Ayrıca oralara açılmaya çalışmak şart mı bilemiyorum? Bence kendi ülkemizde iyi filmler yapıp yurt dışında festivallerde şansımızı denemeliyiz.

Amerika size ne kattı?
Amerika oyunculuğuma çok önemli şeyler katmadı. Bizim oyuncularımız bu konuda bence Amerikalıların önünde... Meslekle ilgili bazı görüşlerim değişti. Orada bu işin tam merkezinde olunca işin aslında tamamen pazarlamayla ilgili olduğunu gördüm. Önceden buna çok inanmıyordum. Şimdi farklı düşünüyorum.

Oyunculuk çocukluk hayaliniz miydi?
Oyunculuk, yetiştiğim ortamda heveslenilmemesi gereken bir şeydi. Daha ciddi işler yapılmalıydı. Dolayısıyla, çocukluk hayallerimi süsleyen bir meslek olmadı hiç. Benim en büyük şansım Osman Sınav’la tanışmam ve tiyatro eğitimi almam oldu.

Kendinizi ekranda beğenir misiniz, kızıp eleştirdiğiniz olur mu?
Kendimi çok izlemiyorum. Her zaman da beğenmem... Eleştirdiğim olur elbette.

Herkes senin aşk hayatını merak ediyor. Mesela, ‘Çok Güzel Hareketler Bunlar’ın ‘Hıyarlı Baba’sı Şahin Irmak’la bir beraberlik yaşadığın doğru mu?
Hayır doğru değil. Aslında hakkımda yazılan tüm isimlerle ilişki yaşadığım haberleri doğru değildir. Çok defa bunu açıkladım. Magazin basını nedense buna inanmak istemiyor. Bu haberlere de fazla takılmıyorum. Beni bilen biliyor. Tek tek herkese kendimi anlatamam.

Her oyuncuya yöneltilen bir soru vardır: Kamera önünde kuralların var mı?

Kuralları yıkacak kadar değerli bir proje olursa, belki...

RÖPORTAJIN TAMAMI BU HAFTAKİ HAFTA SONU DERGiSİNDE

Haberin Devamı