Gündem 'Oyuna gelmeyin'

'Oyuna gelmeyin'

Paylaş
'Oyuna gelmeyin'

Bir şehidimizin acılı amcası şöyle seslendi: Bu oyuna gelmeyin. Ölen de kurşun sıkan da bu ülkenin çocuğu. Hepimiz kardeşiz. Herkes elini taşın altına koymalı ve bu savaş bitirilmeli

GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDILAR

Haberin Devamı

Tokat Reşadiye’deki Sazak Köyü Jandarma Karakolu’na giden askeri aracı önceki gün teröristler pusuya düşürmüş, Uzman Çavuş Harun Arslanbay, onbaşılar Fatih Yonca, Cengiz Sarıbaş, erler Onur Boztemir, Kemal Bide, Ferit Demir, ve Yakup Mutlu çatışarak şehit olmuştu. Mehmetçikler dün Tokat İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen tören sonrası toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

HER YERDE ÖFKE VARDI

‘Kürt Açılımı’ ile ilgili çalışmalar yapılırken yaşanan bu saldırının zamanlaması düşündürücüydü. Hain saldırıyı PKK ve TİKKO’nun ortaklaşa yaptığı sanılırken, yetkililerden henüz resmi bir açıklama gelmedi. Günlerdir PKK’lılar ipe sapa gelmez bahanelerle Doğu’da olaylar çıkarmış ülke gerilmişti. Şehit acısı bu huzursuzluğu daha da derinleştirdi. Acı sokağa taştı.

Haberin Devamı

‘ÇOĞU KANDIRILMIŞ’

Ülke için kaygı verici bu ortamda şehit Er Cengiz Sarıbaş’ın (21) acılı amcası Salim Sarıbaş’ın konuşması ders niteliğindeydi: “Bu vatan için herkes şehit olabilir. Ama karşımıza bir devlet çıksın hepimiz savaşalım. Bu anlamsız bir savaş. Bu kişilerin çoğu kandırılarak dağa çıkarılıyor. Ölenler de, kurşun sıkanlar da bu ülkenin çocukları.

DEMEK Kİ SİLAHLA OLMUYOR

Amca Salim Sarıbaş şöyle devam etti: “‘Demokratik Açılım’a destek veriyorum. Herkes de vermeli. 25 senedir bu savaş nasıl bitmez? Demek ki silahla bu iş çözülmüyor. İnsanları eğiterek sonuç elde edebiliriz. Bahçeli ve Baykal’a da çok görev düşüyor. Herkesin elini taşın altına koyması lazım. Bu savaşı el birliğiyle bitirmemiz lazım, yoksa daha nice Cengizler gider, giden de geri gelmiyor.”