Gündem Ovit Dağı Geçidi'ne çığ düştü

Ovit Dağı Geçidi'ne çığ düştü

Paylaş
Ovit Dağı Geçidi'ne çığ düştü

Rize'nin İkizdere ilçesini Erzurum'un İspir ilçesine bağlayan Ovit Dağı Geçidi'ne düşerek çığda mahsur kalan 16 kişi kurtarıldı

Rize'nin İkizdere ilçesini Erzurum'un İspir ilçesine bağlayan 2 bin 600 rakımlı Ovit Dağı Geçidi'nde meydana gelen çığ nedeniyle 3 araçta 16 kişi mahsur kaldı.

Çığ, öğle saatlerinde düştü. Alınan ilk bilgilere göre, bir midibüs ve iki kamyon Biberoğlu Yaylası mevkinde çığ düşmesi sonucu mahsur kaldı. Midibüste 10 yolcu bulunduğu, sürücülerle birlikte mahsur kalanların 16 kişi olduğu bildirildi.

Çığ düştüğünün duyulması ardından Ovit Dağı Karayolları Şantiyesi'nden paletli kar araçları ile iş makineleri bölgeye sevk edildi. Rize'den de Sivil Savunma ve kurtarma ekipleri olay bölgesine gönderildi. Çalışmalar kar yağışının sürdüğü bölgede aralıksız sürdürülüyor.

Karayoları, bölgeye iş makineleri, Sağlık Müdürlüğü de ambulans ve kurtarma ekiplerini yönlendirdi.

Haberin Devamı

PALETLİ KAR AMBULANSIYLA DÖNÜŞE GEÇTİLER

Ovit Dağı’nda mahsur kalan 1’i çocuk 15 kişi ekiplerce kurtarıldı. Çığ bölgesine ulaştıktan sonra mahsur kalanları alan kurtarma ekipleri, yaklaşık 500 metre yurüdükten sonra araçların bulunduğu bölgeye ulaştı.

Mahsur kalan 15 kişi, paletli kar ambülansı ile güvenli bölgeye doğru yola çıktı.

>> 2009 YILINDA BÖYLE MAHSUR KALMIŞLARDI

>> ÜNİVERSİTELİLER OVİT'TEKİ ÇIĞDA MAHSUR KALDI