Siyaset 'Oturarak başarıyı yakalayan tek varlık tavuktur'
Paylaş
'Oturarak başarıyı yakalayan tek varlık tavuktur'

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in üniversite açılış töreninde kullandığı ifadeler ilgi çekti

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, teröre bugüne kadar tespit edilebilen miktarla 300 milyar doların üzerinde para harcandığını belirterek, "Teröre ülke olarak bugüne dek ağır bedeller ödedik, kaybeden de Güneydoğu halkı oldu" dedi. Çiçek, "Oturarak başarıyı yakalayan tek varlık tavuktur" ifadesini de kullandı.

Haberin Devamı

Cemil Çiçek Çankırı Karatekin Üniversitesi 2010-2011 Akademik Açılışı için geldiği Çankırı'daki törende konuştu. Konuşmasının büyük bölümünde öğrencilere zaman zaman kendi hayatından, zaman zaman da Japonya ve Orta Afrika ülkelerindeki başarı ve başarısızlık örneklerini verdiği nasihat niteliği taşıyan konuşmasında, millet olarak geçmişimizde utanılacak bir hususun olmadığını belirterek, "Millet olarak alnımız açık, başımız dik.Geçmişimizle utanmamalı, aksine gurur duymalıyız" dedi.Bakan Çiçek, çocuklarının geçenlerde doğum gününde hediye ettiği bir kitapta yer alan 'Adam gibi yaşamak için dünyaya bir kez gelmek yeterlidir' ifadesi üzerinde durduğu konuşmasında şunları söyledi:

"Ecdadımız sadece kendisi için değil, başkaları için yaşamıştır. Osmanlı topraklarının dörtte üçü vakıf arazisidir. Kuşların, hayvanların bakımı için ecdadımız vakıf kurmuş. Bu medeniyeti bilmemiz lazım. Mozartı da, Çaykovski'yi de dinleyeceğiz, ama bugün eserleri kaybolmak üzere olan kendi müzik adamlarımızı da bileceğiz. Üniversiteler sadece insanların beynine bilgi yükleyen kurumlar olmamalı. İlim burada, irfan halkta. İlimle irfanı buluşturmalıyız."

Haberin Devamı

TERÖRE 300 MİLYAR DOLAR HARCADIK

Geçmişte sağ-sol olarak insanların bölüp, birbirlerine düşürdüklerine dikkat çeken Cemil Çiçek, "Sonra anladık ki bu işin arkasında birileri varmış. Daha sonra Türkiye'yi bir etnik terörle karşı karşıya bıraktılar. Sizi temin ederim, bu işin arkasında birilerinin menfeatı var. 40 binden fazla insanı kaybettik. Dünyanın en gelişmiş projelerinden birisi Gap Projesidir. Maliyeti 30 milyar dolar. Sırf teröre hesaplanabilir harcadığımız rakam 300 milyar dolardır. On tane GAP Projesi eder. Bakınız bugün üniversite gençliğinin en büyük kabusu işsizliktir. Bu proje bittiği takdirde 3 milyon 800 bin kişi doğrudan iş bulacak. Son rakamlara göre işsizlik rakamı 2 milyon 200 bindir. Bu proje bitmiş olsaydı 1 milyon 600 bin istihdam açığı olacaktı. Türkiye bu terör belası nedeniyle bu projeyi bitiremedi. Bundan da en başta Güneydoğu halkı zarar gördü. Türkiye geliştikçe, büyüdükçe, bölgesinde ve dünyada istikrar sahibi, söz sahibi oldukça bölgede birilerinin karnı ağrıyor. Biz büyüdükçe birilerinin ayağına basıyoruz. Ayağına basılanların bugün kullandığı argüman terördür. Çocukları, kadınları, yaşlıları öldürerek bir halkın hakkını koruyamazsın, hukukunu koruyamazsınız. Olsa olsa zulmedersiniz. Koruduğunuz halkın hakkı değil, Türkiye'nin gelişmesini istemeyenlerin hakkıdır" diye konuştu.

Haberin Devamı

OTURARAK BAŞARIYI YAKALAYAN TEK VARLIK TAVUKTUR

Bundan yirmi yIl sonra öğrencilerin neler yaptıklarını değil, neler yapamadıkları konusunda pişmanlık duymamaları için bugünü iyi değerlendirmeleri tavsiyesinde bulunan Cemil Çiçek, "Karşılaştığınız problemleri büyütmeyin. Bizler de imkansızlıklar içinde okuduk. Kimimiz simit sattı, kimimiz çay satarak haftada 20 lira kazanarak okuduk. Bugünkü gibi 2-3 kişilik yurtlar değil, 60 kişilik koğuş sistemindeki yurtlara girebilmek bile ayrıcalıktı. Çok çalışmamız, üretmemiz lazım. Unutmayalım ki oturarak başarıyı yakalayan tek varlık tavuktur" dedi.

Haberin Devamı

Üniversite Açılış Töreni öncesinde Çankırı Belediyesi Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi'nde Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından burada toplanan eserler hakkında bilgi alan Cemil Çiçek, sunum sonunda 'Adana'daki ilköğretim okulu öğrencisinin derse türbanla girmek istemesi karşısında okul yönetiminin buna izin vermemesi" konusundaki düşüncesini soran DHA muhabirinin bu sorusunu yanıtsız bıraktı.

Ethem YENİGÜRBÜZ / ÇANKIRI, (DHA)