Ekonomi Otomotive Çin sektesi

Otomotive Çin sektesi

Paylaş
Otomotive Çin sektesi

Otomotiv firmalarının dibe vuran satışları artırmaya yönelik kampanyaları hız kazanırken, Türkiye pazarında fiyat çıtasını Çin ve Hintli firmalar düşürüyor

Türkiye pazarında faaliyet gösteren otomobil firmalarının en düşük motor gücü ve donanıma sahip modellerini baz alarak yapılan belirlemeye göre, daha çok "Küçük sınıf"ta yer alan bu otomobillerin fiyatları, genellikle 20-35 bin lira arasında değişiyor.

Çinli "Chery" ve "Geely", Hintli "Tata" ve Rus "Lada"nın bazı modellerinin fiyatları, 20 bin liranın altında kalırken, Fiat’ın "Palio" ve "Albea" ile Dacia’nın "Logan" modelleri de bu sınırın altındaki fiyat aralığını yakalayan otomobiller olarak öne çıkıyor.

Bu otomobiller arasındaki Chery’nin "KIMO" modeli ise 16 bin 990 liralık fiyatıyla en ucuz otomobil olarak dikkati çekiyor.

Düşük yakıt tüketimi ve makul vergi oranları nedeniyle tercih edilen küçük otomobillerde dahi, bu rekabetçi fiyatlara karşılık, konfor ve güvenlik donanımlarından vazgeçemeyen kullanıcılar, 35 bin lirayı bulan fiyatlar ödemek zorunda.

Haberin Devamı