Gündem Otistik çocuklar tarımla tanıştı

Otistik çocuklar tarımla tanıştı

Paylaş
Otistik çocuklar tarımla tanıştı

Bursa'da yaklaşık 25 bin liraya kurulan serada sebze, meyve ve mantar yetiştirip çiçek ekecek olan 210 otistik çocuk kendi yetiştirdikleri ürünleri yiyecek

Erken yaşlarda teşhisin önemli olduğu otizmin tedavisi için Türkiye genelinde okul sayısı artırılmaya çalışılırken, Milli Eğitim Bakanlığı’nın verilerine göre 2009-2010 yılında Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ve İş Eğitim Merkezi (OÇEM) sayısı 38 oldu. Bursa’da da sayıları ikiye ulaşan OÇEM’lerden biri olan Baha Cemal Zağra Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ve İş Eğitim Merkezi, 210 otistik çocuğun bağımsız yaşama, sosyal iletişim, oyun, günlük yaşam, öz bakım becerilerini geliştirmek için çalışıyor.

Haberin Devamı

Anaokulu, akademik sınıfları, iş atölyeleri, uygulama evi, duyu terapi odası, terapi havuzu, çocuk parkı ve meyve bahçesi ile tam gün, tam yıl eğitim öğretim veriyor. Seramik atölyesinde vazo ve bardak, galoş atölyesinde de ayda bin galoş üreten öğrenciler satılan ürünlerle okul gelirlerine katkı sağlıyor. Merkez bünyesinde şimdi de sera kurularak otizmi çocukların toprakla buluşması hedefleniyor.

Kükürtlü Lions Kulübü’nün desteği ile gerçekleştirdikleri projenin öğrencileri toprakla buluşturacağını belirten Okul Müdür Yardımcısı İsmail İlhan, "Yaklaşık 25 bin liraya mal olan 130 metrekarelik serada meyve, sebze, çiçek, mantar yetiştirecek olan çocuklar toprakla oynayarak rahatlayacak. Sera sayesinde yetiştirdikleri meyve ve sebzelerin ismini öğrenecekler, küçük ve büyük kas gelişimleri kolaylaşacak, çevreleri ile iletişime geçmeleri ve sosyalleşmeleri hızlanacak" dedi. 123 öğretmen ile eğitim öğretime devam ettiklerini söyleyen İlhan, okul olarak öğrencilerin gelişimi için yeni projelere imza atacaklarının da müjdesini verdi.

Haberin Devamı