Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Otel rezervasyonundan önce doktor randevusu şart!
HABERİ PAYLAŞ

Otel rezervasyonundan önce doktor randevusu şart!

Haberin Devamı

Kendinize ufak bir dokunuş ile ışıltılı bir güzellik mi katmayı planlıyorsunuz? Yalnız değilsiniz.

Yaz mevsimi pek çok kişi için kışın soğuk günlerinin ardından yenilenme ve dinlenme mevsimidir. Ancak kış boyu alınan kilolar bu günlere gölge düşürebilir. Bu nedenle özellikle yoğun çalışan kişiler yaz tatillerini planlarken otel ve uçak rezervasyonu öncesi estetik cerrahlarından randevu alıyorlar.

Araştırmalar pek çok sektörün aksine estetik cerrahi alanının özellikle bahar aylarında sürekli yükselişte olduğunu gösteriyor. Geçen yıla göre estetik cerrahi uygulamalarda bu sezonda yaklaşık %25’lik bir artış meydana gelmiş. Amerikan Plastik ve Estetik Cerrahi Derneği 2016 yılında bir önceki yıla göre milyar dolarlık bir artış meydana geldiğini açıkladı.

Cerrahi uygulamaların eskiye oranla daha hızlı iyileşme sürelerinin olması kişilerin mesafeli tutumlarını yıkan etkenlerden birisi. Ayrıca cerrahi olmayan uygulamaların da çeşitliliği ve uygulama sonuçlarının harikalar yaratması tercih edilmelerini sağlıyor.

Yaz mevsiminin kapımıza gelmesi ile estetik cerrahi konusundaki dikkat çeken konuların ne olduğuna bir bakalım. Öncelikle estetik uygulamalarda dünyanın kabul ettiği Kardashian etkisi hala devam ediyor.

Tatil öncesi ofisten kliniğe, klinikten ofise

Eskiden günlerce hazırlık ve sonrasında iyileşme süreci gerektiren cerrahi uygulamalar artık çok kısa sürede sonuçlandırılıyor. Modern hayatın yoğun insanları ofislerinden çıkıp kliniğe giderek cerrahi işlemleri yaptırıp bir gün sonra normal hayatlarına geri dönüyorlar. Cerrahi olmayan işlemler de ise öğle molası kadar kısa bir süre yeterli oluyor. Ve yapılan uygulamalar o kadar doğal ki çoğu zaman kimse fark etmiyor.

Kadınlar ve erkekler

Yazın daha ince ve kısa giysiler kullanmak kilo konusunu gündeme getiriyor. Bu nedenle bahar aylarında her iki cins için de liposuction çok tercih edilen işlemlerin başında geliyor. Meme büyütme, karın germe, meme kaldırma ve göz kapağı estetiği kadınlar arasında önde gelen diğer kozmetik cerrahi konularından. Erkekler için ise, yüz gerdirme yaklaşık %25 oranla birinci sırada. Göz kapağı estetiği, meme küçültme, burun ameliyatları özellikle 35 ile 50 yaş grubunda tercih ediliyor.

Cerrahi, cerrahi olmayan uygulamalara karşı daha sakin

Son beş yıldır, ameliyat gerektirmeden yapılan uygulamalarda müthiş bir artış var. Botox, hiyalüronik asit, epilasyon, kimyasal peeling ve mikrodermabrazyon uygulamaları yükselişte.

Yağ dolguları revaçta

Yağ transferleri göğüs, kalça ve yüzde kullanılan ve giderek popüler olan uygulamalardan birisi. Kalçalardaki Kardashian etkisi olarak bilinen biçimlendirme için özellikle geçtiğimiz yıl da çok tercih edildi.

Bu etkiyi yaratmak için yağ ve doku nakli, vücudun bir kısmından yağ veya doku alınarak gerekli görülen yerlere küçük kesiler yoluyla dağıtmayı içerir. Ayrıca bu uygulama yüzün yaşa ya da güneşe bağlı deformasyon durumunda, dolgunlukları geri kazandırmak için kullanılır. Etkisi uzun sürelidir.

Yine bu güzel günleri cilt sıkılaştırma, dövme silme, selülit giderme ile değerlendirmek mümkün.

Daha formda ve neşeli bir yaz için hazırlıklar başlasın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder