Gündem ÖSYM'yi hacklediler!

ÖSYM'yi hacklediler!

Paylaş
ÖSYM'yi hacklediler!

Bir hackerın, ÖSYM'nin internet sitesini hacklemesi sınava 2 gün kala ALES'e girecek öğrencileri endişelendirdi

ÖSYM'nin www.osym.gov.tr internet sitesini, hackleyen Vedat Odabaşı isimli bir hacker, medya kuruluşlarına wdt_29aralik@hotmail.com isimli bir adresten bir mail göndererek, sistemden soru çalmanın pek de zor olmadığını ispatladığını iddia etti.

>> ÖSYM'DEN HACKER'A CEVAP GECİKMEDİ!

Hacker, gönderdiği mailde ösym.gov.tr'nin sistem açık kodları olduğunu iddia ettiği bilgileri de paylaştı. www.osym.gov.tr bir süre çalışmadı, ardından ise yeniden açıldı.

ALES'E GİRECEK ÖĞRENCİLERE BÜYÜK DARBE

İki gündür ÖSYM sitesine erişilememesi haftasonu yapılacak olan Yüksek Lisans Sınavı'na (ALES) girecek öğrencileri şoke etti.

Bu yıl sınava giriş belgeleri yazılı olarak adreslere gönderilmediği için adayların sınava girebilmek için ösym sitesinden sınava giriş belgelerini yazdırmaları gerekiyor.

Siteye bir süredir ulaşılamaması bir çok öğrencinin sınava girememe riskini gündeme getirdi fakat site şu anda yeniden erişime açıldı.

HACKER BU MESAJI YAZMIŞTI

"BÜYÜK EMEK ve ÇABALAR SONUCU DÜN GECE 1 SULARINDA ÖSYM SİTESİ HACKLENDİ ALIN SİZE HACK AÇIĞI SİSTEM ŞUAN İÇİN TAMAMEN KAPALI DURUMDA KULLANMAK İİSTEYEN ARKADAŞLAR AÇIĞI KULLANIP BİLGİ AKTARMASI YAPABİLİRLER BAŞARILAR:::))))
SAYGILARIMLA VEDAT ODABAŞI:

SİSTEMDEN SINAV SORULARININ ÇALINMASI PEK'DE ZAMAN ALMAYACAK KADAR BASİT BİR DURUM GÜVENLİK SİSTEMİ TAM TEŞKİLATLI DEĞİL ÖSYM GİBİ BİR KURUMUN BÖYLE BASİT SİSTEMLER KULLANMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ DOĞRUSU.."

2