Gündem ÖSYM: Sınav takviminde değişiklik olabilir

ÖSYM: Sınav takviminde değişiklik olabilir

Paylaş
ÖSYM: Sınav takviminde değişiklik olabilir

ÖSYM: Sınav takviminde değişiklik olabilir

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, YÖK'ün katsayı uygulaması ile ilgili kararını 17 Aralık'tan sonra vermesi halinde sınav takviminde değişiklik olabileceğini söyledi. Yarımağan, belirsizliğin devam ettiğini ifade ederek, "17 Aralık'ta bir karar verilirse hiçbir aksama olmayacak. Ama inşallah ondan sonra başka gelişmeler olmaz" dedi.

Haberin Devamı

Mardin Artuklu Üniversitesi'ni ziyaret eden ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, Danıştay'ın, YÖK'ün üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesini durdurmasının ardından, sınav takviminde değişiklik olabileceği sinyalini verdi. Üniversite çıkısında gazetecilerin katsayı uygulaması ile ilgili sorularını cevaplayan ÖSYM Başkanı Yarımağan, Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararından sonra başlayan belirsizliğin devam ettiğini söyledi. Kat sayı uygulamasında yetkili kurumun Yüksek Öğretim Kurulu olduğuna dikkat çeken Prof.Dr Yarımağan, "Onlar karar alacaklar biz uygulayacağız. Geçen hafta bir toplantı yapmışlardı. 17 Aralık'ta bir daha toplanacaklar. Orda nihai kararlarını verecekler" dedi.

Haberin Devamı

17 ARALIK'TA NETLEŞECEK

YÖK'ün katsayı uygulaması ile ilgili kararını 17 AralıkÆtan sonra vermesi halinde sınav takviminde bir değişikli olabileceğini ifade eden Yarımağan "17Æsinde bir karar verilirse hiçbir aksama olmayacak. Ama inşallah ondan sona başka gelişmeler olmaz" diye konuştu.

ÖSS'ye girecek öğrencilerin fazla olmasının yanında Milli EğitimÆdeki müfredat değişikliği ile birlikte sınav soruların da herhangi bir değişiklik olup olmayacağı sorusuna ise Prof. Dr. Yarımağan "Sınavlar hep aynı düzeyde oluyor. Ne kolay, ne zor. Kolay sınavda yapsak olmaz çok zor sınav da yapsak olmaz" ifadelerini kullandı.