Gündem ÖSYM: Sınav iptaline saygı duyarız

ÖSYM: Sınav iptaline saygı duyarız

Paylaş
ÖSYM: Sınav iptaline saygı duyarız

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, Danıştay'ın YGS'yi iptal etmesi halinde buna saygı duyacaklarını ve sınavı en kısa sürede yapacaklarını bildirdi

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, basın kuruluşlarının Ankara Temsilcileri ile bir araya geldi.

Toplantıda ÖSYM’nin yapısına ve çalışmalarına ilişkin bilgi veren Demir, sınavların nasıl gerçekleştirildiğini anlattı. Güvenlik önlemleri açısından getirilen yeni uygulamaları aktaran Demir, bu uygulamalar kopya çekmelerin sona erdiğini belirtti.

YGS’nin 27 Mart'ta yapıldığını anımsatan Demir, bu tarihten 20 gün önce matbaada "kapalı döneme" girildiğini ve bu dönemde teknolojik yönden tüm güvenlik önlemlerinin alındığını söyledi.

YGS İPTALİ İÇİN İLK DAVA AÇILDI
YGS'DE SKANDAL ÜSTÜNE SKANDAL
HER SINAVDA ŞAİBE KOKUSU

Demir, sınava giren adaylardan 1 milyon 400 bininin cevap kağıtlarının okunduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Adayların cevap kağıtlarını değerlendirdik. Okuduğumuz kağıtları bu adayların sonuçlarını 2010 YGS ile mukayese ettik. Olağan dışı hiçbir oluşum söz konusu değil.

Matematik soruları geçen seneden daha zor. Test genelde geçen seneden daha zor. Bundan mutluyuz. Çünkü ÖSYM çok nitelikli sınavlar gerçekleştiriyor.

Şunu çok rahat bir şekilde söylüyorum; olağandışı hiçbir durum söz konusu değil. Bir grubu, bir kişiyi öne çıkarıcı hiçbir sonuç görülmüyor. Sınavın iptalini gerektirecek hiçbir durum söz konusu değil.

Hem soru kitapçıklarını tüm kamuoyuna açarak gösterdiğimiz hem de hem de gerçekten gösterdiğimiz tam şeffaflık dolayısıyla tüm başarı sırasını birinciden 1 milyon 700 bininciye kadar kullandıkları soru kitapçıklarının numaralarını liste halinde sonuçları açıkladıktan sonra vereceğiz."

Demir, YGS’den sonra matbaadaki kapalı dönem sona ereceği için matbaadan basına verilecek bir kopya istendiğini ifade ederek, şu değerlendirmelerde bulundu: "Matbaada çalışan arkadaşları basına verilecek bir soru kitapçığı hazırlamalarını söyledik.

"ACEMİLİK ETTİK"

Bu talimat üzerine matbaada çalışan arkadaşlar verdiğimiz soru kitapçığını düzenlemişler. Bu soru kitapçığı master soru kitapçığı değil, adaylara verilen soru kitapçığı değil.

Gereksiz bir şekilde, bir miktar acemilikle doğru cevap seçeneğini yerinde tutarak yanlışları karıştırarak masterdan türetilmiş yeni bir soru kitapçığını biz basına verdik, internet sayfamıza koyduk ve tüm kamuoyunun bunu incelemesine izin verdik. Böyle bir soru kitapçığı bizim öngöremediğimiz sonuçlar oluşturdu.

Bu gerçekten bizim öngöremediğimiz bir sonuçtu. Kontrolümüzün dışında gerçekleşen bir sonuçtu. Ama şundan emindik; bu soru kitapçığı hiçbir adaya verilmemiştir o nedenle kamuoyunu tatmin etmek adına tüm soru kitapçıklarını, soru kitapçık numaralarıyla ilişkilendirilecek biçimde internet sayfamıza koyduk. Bugün itibariyle 530 bin kitapçığı bitirmiş durumdayız."

"İPTAL OLURSA SAYGI DUYARIZ"

ÖSYM Başkanı Ali Demir, YGS’de "şifre" iddialarına ilişkin, "Danıştayın YGS’yi iptal etmesi halinde buna saygı duyacağız ve sınavı en kısa sürede yapacağız" dedi.

Bir gazetecinin "sınavın iptal edilip edilmeyeceği" yönündeki sorusu üzerine Demir, "Sınavın iptalini gerektirecek hiçbir olgu söz konusu değildir" yanıtını verdi.