Gündem OSTİM'deki bu iddia doğruysa...

OSTİM'deki bu iddia doğruysa...

Paylaş
OSTİM'deki bu iddia doğruysa...

OSTİM'deki patlama ile ilgili olarak canlı yayın esnasında söyleyen bir söz, bir anda her şeyi değiştirdi...

Gazetecilerin, “Burası 24 saat çalışıyor mu?” sorusu üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Buradaki vatandaşlar daha iyi bilir” diyerek, yanındaki vatandaşa sordu. Vatandaşın, “24 saat çalışıyor” sözleri üzerine, “Ne yapılıyor burada hemşerim” diye soran Gökçek’e vatandaş, “Başkanım burada kaçak mazot üretiyorlar. Solventten mazot üretip satıyorlar. Burası 24 saat çalışıyor” dedi.

Gökçek, bunun üzerine, gazetecilere, “Arkadaşlar bunu söylüyor. Belediye olarak bizim denetleme yetkimiz olmadığından bilemiyorum“ diye konuştu.

Haberin Devamı

‘KAÇAK MAZOT’ SÖZLERİNE TEPKİ

İvedik Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin, Gökçek ve Yüksel’in iddiaları için, “Bu patlamanın tinerle alakası yok. Patlamadan etkilenen üç tane firma var. Biri otomotiv yedek parçası, bir tanesi turşu ve peynir, diğeri köşebend imalatı yapıyor. Aracın LPG tüpü patlayınca, Güvenmak firmasına sıçrıyor, oradaki 8-10 asetilen ve oksijen tüpünün patlaması ile de büyümüş. Daha sonra yangın, köşebent üreten Metsan ve gıda firması YNS’ye sıçramış. Güvenmak’da 10 kişi, Metsan’da 3 kişi çalışıyor. Tiner tankeriyle alakası yok, tüp patlaması.

Patlamanın bulunduğu yerde 6-7 tane silo var. Ancak onların içinde yanıcı herhangi bir madde yok, tamamının içi boş. Melih Gökçek organize sanayi bölgelerine karşı olduğunu bir türlü söyleyemiyordu. Bu hadiseyi bahane ederek bazı söylemlerde bulundu. Denetimsizlik gibi birşey yok” dedi. ASO Başkanı Nurettin Özdebir ise “Yangının kozmetik imalathanesinde başladığını ve yandaki gıda ve talaş imalatı yapan bir kaç iş yerine sıçradığını” iddia etti.

Haberin Devamı

‘Arabada can verdiler’ iddiası

İvedik OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin ise ölenlerden ikisinin LPG tankı patlayan arabada yanarak can verdiğini öne sürdü. Patlamanın aracın LPG tankından kaynaklandığı iddiasını destekleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise “Bu binanın arkasında tiner ve solvent dolu silolar var. Burada kaçak gaz dolumu yapıldığı iddiası var” dedi. Gökçek, “Organize sanayi bölgelerinde belediyelerin hiç bir yetkisi yoktur. Ama belediye kontrolüne girmesi şart” dedi.

MİLLİYET