Gündem Osmaniye'de hortum dehşeti!

Osmaniye'de hortum dehşeti!

Paylaş
Osmaniye'de hortum dehşeti!

Durmuşsofular Köyü'nde çıkan hortumda 3 ev yıkıldı, 7 ev hasar gördü, enkaz altında kalan kadın yaralandı

Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'ne bağlı Durmuşsofular Köyü'nde çıkan hortumda 3 ev yıkıldı, 7 ev hasar gördü, yıkılan evin enkazında kalan 1 kadın da yaralı kurtarıldı. Bu köye komşu olan Kahramanmaraş’ın Andırın İlçesi’ne bağlı Kızık Köyü’nde de hortum ilköğretim okulunun çatısını uçurdu.

Haberin Devamı

İlçeye bağlı Durmuşsofular Köyü'nde gece başlayan şiddetli yağışın ardından sabah saat 06.00 sıralarında dev bir hortum çıktı. Köyün Haytaoğlu Mahallesi'nde etkili olan hortum köylülerin ifadesine göre yaklaşık 5 dakika sürdü. Bu sırada köydeki eski yapı olan 3 taş ev yıkılırken 7 ev de hasar gördü. Bu evlerin bazılarının çatısı uçtu, bazılarının da üzerine ağaç devrildi. Köylüler gürültü nedeniyle yataklarından çıkıp sokağa fırladı. 43 yaşındaki Fatma Haytaoğlu, dışarı çıkmak isterken yıkılan evin enkazının altında kaldı. Üzerine ahşap çatı çöken kadın, gürültü nedeniyle bahçeye çıkan eşi 43 yaşındaki Ahmet Haytaoğlu tarafından kurtarıldı. Hayati tehlikesi bulunmayan Haytaoğlu, yakınları tarafından götürüldüğü Kadirli Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı.

Haberin Devamı

Hortum sırasında onlarca ağaç kökünden söküldü, elektrik direkleri de yıkıldı. Direklerin yıkılması nedeniyle köyün elektrikleri de kesildi. Köy yolunu kapatan ağaç ve direkler, İlçe Özel İdare Müdürlüğü’ne ait iş makineleri tarafından temizlenmeye başlandı.

Bu köye komşu olan Kahramanmaraş’ın Andırın İlçesi’ne bağlı Kızık Köyü’nde de etkili olan hortum Kızık Köyü İlköğretim Okulu’nun çatısını uçurdu. Aynı güzergahtaki Sofulu Köyü’nde de 55 yaşındaki Haşim Yaşkeçeli’ye ait park halindeki otomobilin üzerine ağaç düştü.

AĞAÇLAR HAVADA UÇUYORDU

Hortum nedeniyle büyük panik yaşayan çiftçi Ahmet Haytaoğlu, “Sabah saat 06.00 şiddetli bir sesle dışarı fırladım. Hortum çıkmış, hemen ceviz ağacına tutumdum yoksa beni de alıp götürecekti. Havada ağaçların uçtuğunu gördüm, çok korktum. Bu sırada dışarı çıkmasını istediğim eşim yıkılan evin enkazında kaldı. Hemen onu çıkartıp hastaneye götürdük. Hayatımda böyle bir şey görmedim. Çok korkutucuydu, çok şiddetliydi, ucuz atlattık. Eşyalarımız da yıkılan evinde altında kaldı. Ne yapacağımı bilmiyorum” dedi.

KAYMAKAM: YARALAR SARILACAK

Kadirli Kaymakamı A. Rauf Ulusoy da afet ekibiyle birlikte köye gelerek inceleme yaptı. Ulusoy, 3 evin kullanılmayacak hale geldiğini, 1 kişinin yaralı kurtarıldığını söyledi. Yaralı kadının hayati tehlikesinin bulunmamasına rağmen kontrol altında tutulduğunu belirten Ulusoy, köyde hasar tespit çalışması yapıldıktan sonra devletin yaraları saracağını kaydetti.

Haberin Devamı

Hasan BALCILAR/KADİRLİ (Osmaniye), (DHA)