Gündem Osmaniye'de bir asker şehit

Osmaniye'de bir asker şehit

Paylaş
Osmaniye'de bir asker şehit

Osmaniye'nin Hasanbeyli İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin döşediği mayının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu yaralanan 6 askerden, jandarma er Zeynel Kapucu şehit oldu

Amanos Dağları eteğindeki Kaypaklı Köyü yol ayrımında, dün, devriye görevi yapan İlçe Jandarma Komutanlığı’na ait askeri aracın geçtiği yola önceden döşenen mayın, uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu yaralanan askerlerden Zeynel Kapucu, kaldırıldığı Osmaniye Devlet Hastanesi’nde müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Sabaha karşı yaşamını yitiren şehit er Kapucu için İl Jandarma Komutanlığı’nda tören yapılacak. İçişleri Bakanı Osman Güneş’in de katılması beklenen törenin ardından cenaze ambulansla Adana’ya, buradan da uçakla şehidin memleketi Muğla’ya götürülecek.

Teröristlerin mayın tuzağında yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Abiter Çiçekçi ile jandarma erler Nihat Çağlar, Sunay İnanır, Yunus Uyuktaş ve Aykut Akpınar’ın tedavilerinin devam ettiği belirtildi.

ANNE VE BABA HASTANEYE KALDIRILDI Osmaniye'nin Hasanbeyli ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Jandarma Er Zeynel Kapucu'nun babası Ümmet Kapucu, “Vatan sağ olsun” dedi.

Şehit askerin Muğla'nın Milas ilçesinde yaşayan babası Ümmet Kapucu (57) ve abisi Ünal Kapucu'ya şehit haberi, askeri yetkililer tarafından Milas Emniyet Müdürlüğünde verdi.

Şehidin tansiyon hastası annesi ise oğlunun şehit olduğunu, sağlık ekipleri tarafından götürüldüğü 75. Yıl Milas Devlet Hastanesinde öğrendi.

İbrahim EMÜL/DHA