Tamer Heper Ortak tesis var
HABERİ PAYLAŞ

Ortak tesis var

Haberin Devamı

Binamızda dairelere bağlı hidrofor, üst katlara su basılan bir artezyen kuyusu, yine dairelere sözleşme ile bağlı şehir suyu tesisatı var. Bunlar için atık su parası veriyoruz. Ancak iki-üç daire sahibi yazın yazlıkta oldukları icin hidrofor bağlantısını kesti. Artezyen suyunu kullanmıyorlar. Bugün için artezyen ve hidrofor masrafına katılıyorlar ama artezyenin iptali için karar alabilirler mi? ● A.S.

Okuyucumun bahsettiği artezyen kuyusu ve hidrofor tesisatı binanın ortak malıdır. Her ne kadar yeraltı suları için özel hükümler var ise de kurulu tesisat itibarıyla bu binaya ait bir alan içinde ve bu binaya ait tesisat kurulu olduğu müddetçe bu yerin masrafları bağımsız bölüm malikleri tarafından karşılanır.

Bir bağımsız bölüm maliki ortak alan veya tesisatı kullanmadığı veya kullanma mecburiyetinde bulunmadığı iddiası ile ortak gideri ödemekten kaçınamaz.

TAM İŞTİRAK GEREKİR

Ortak alanların onarımı, başka renkte boyanması, inşaat yapımı için kat maliklerinin beşte dördünün onayı gerekir. Ancak bu tesisin iptali için değil tadili için gereklidir. Ortak tesisin iptali ve ortadan kaldırılması için tam iştirak gerekir.

Yukarıda anlattığım gibi bir ortak tesisin gideri o tesisi kullanmayan bağımsız bölüm maliki tarafından dahi karşılanacaktır. Tesisatla ilgisi teknik olarak kesilen kat maliklerinden ortak gider de tahsil olunduğuna göre şimdilik bir problem yok. Üstelik böyle anlayışlı davranan problem çıkarmayan komşularınız olduğu için de şanslısınız. Kıymetini bilin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder