Ekonomi Ortak modele ihtiyaç var

Ortak modele ihtiyaç var

Paylaş
Ortak modele ihtiyaç var

Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu Başkanı Ali Koç kamu düzenlemeleri olmadan, sadece özel sektörün üzerine inşa edilen bir rekabetçilik stratejisinin başarılı olmadığını belirterek “Artık kamu ve özel sektör ortaklığı modellerine ihtiyacımız var” dedi

DEVLET DESTEĞİ GEREKLİ

Haberin Devamı

Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu (URAK) Başkanı Ali Koç, krizde kamu düzenlemeleri ve destekleri olmadan, sadece özel sektörün üzerine inşa edilen bir rekabetçilik stratejisinin her zaman başarılı olmadığının anlaşıldığını söyledi. Ali Koç, “Gerektiği zaman devlet desteğinin hiç de kötü olmadığını gördük. Artık kamu ve özel sektör ortaklığı modellerine ihtiyacımız var” dedi.

REKABETTE GERİLERDEYİZ

URAK’ın, İllerarası Rekabetçilik Endeksi 2008-2009 Araştırması sonuçlarının açıklandığı toplantıda konuşan Ali Koç, 2008’deki Küresel Rekabetçilik Raporu’nda Türkiye’nin 53’üncü sıradan, 63’üncü sıraya gerilediğini hatırlattı. Koç, “Türkiye bu yıl 61’inci sıraya ilerledi. Bu olumlu. Fakat dünyanın en büyük 17’nci ekonomisi olan Türkiye’nin rekabette 61’inci olmasını kabullenemiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

İL İL İNCELENDİ

İllerarası Rekabetçilik Endeksi’nde 81 il beşeri sermaye ve yaşam kalitesi, markalaşma becerisi, ticaret becerisi, üretim potansiyeli ve erişilebilirlik açısından ele alındı. Bu yıl araştırma şirketi Deloitte ile işbirliği yaptıklarını belirten Ali Koç, “Sınır illerindeki rekabetçi güç geçen yıla göre arttı. Sınır illerinin 15’inden 10’u ticaret becerisiyle üst sıralara yükseldi” dedi.