Gündem Ortak düşmanları sigara

Ortak düşmanları sigara

Paylaş
Ortak düşmanları sigara

Ortak düşmanları sigara

Bir Hayalim Var Eğitim Sağlık Kültür ve Çevre Derneği ile Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Konya Şubesi sigaradan kaynaklanan hastalıklar nedeniyle mağdur olanları bir araya getirdi.

Haberin Devamı

Toplantıya katılan sigara mağdurlarından Şefik Yıldız (56), 5 yaşında başladığı sigara nedeniyle iki bacağını kaybettiğini söyledi.

40 yıl günde en az 2 paket sigara içtiğini ve rahatsızlanınca sigarayı bıraktığını anlatan Yıldız, "1997’de sağ, 1999’da da sol bacağımı kaybettim. 15 defa ameliyat oldum, 21 kez anjiyo geçirdim. Vücudumda kalp çıkışından bacaklarımın kesildiği yere kadar 7 metre plastik damar var" diye konuştu.
Yıldız, ayaklarını kaybettikten sonra işini de bırakmak zorunda kaldığını sözlerine ekledi.

Sigara mağdurlardan 70 yaşındaki Salim Uçar ise 10 yaşında özenti ile başladığı sigarayı 10 yıl önce rahatsızlanınca bıraktığını belirtti.
Sigarayı bırakmadan önce günde 3 paket sigara içtiğini ve sigara nedeniyle akciğerinden rahatsızlandığını ifade eden Uçar, "Günde 16 saat oksijen tüpüne bağlanmazsam yaşayamam. Oksijen tüpüne bağlandıktan sonra 4-5 saat rahatlıyorum. Bağlanmadığım zaman ise ellerim mos mor oluyor" dedi.

Haberin Devamı