Dr. Haydar Dümen Orta çizgi çok önemli
HABERİ PAYLAŞ

Orta çizgi çok önemli

Haberin Devamı

Hayatta gereğinden önce yaşanan her şey ruhta ya da bedende derin yara açar. Oyun gibi başlayan alışkanlıklar mutsuz eder. Siz siz olun, her işi kararında bırakın, cinsellik konusunda da orta çizgiden şaşmayın ve kimsenin canını yakmayın...

BÖYLE SORU YOK!

Abim evlilikten neden korkuyor?

30 yaşında bir abim var. Evlilik denildiği zaman kızarıyor, tuhaf oluyor. Korkuyor mu, neden böyle oluyor?

CEVAP Değerli okurum, bu abi var ya bu abi, kadınları öylesine kutsal sayıyor ki o işleri aklından geçirse utanıp sıkılıyor ve de yüzü kızarıyor. Bir bakıma kadın onun için annedir. Anne de kutsaldır. Aynı böyle düşünen ve kadınlarla ilişkiyi kesen nicelerini gördüm. Oysa kutsal olan, o işi yaparak ve amacına da uyarak çocuk yetiştirmektir ki insan soyu sürsün. İnsanoğlu, tümden yok olursa her şey onunla birlikte yok olur. Bu amaca ters düşmemek için abini bir uzman görmeli. Son sözü o söylemeli.

Benim kuş sürekli havalanıyor

17 yaşında uzun boylu, hafif esmer biriyim. Benim kuş olup olmadık yerde havalanıyor. Sanki mevsimlik göç yapıyor. Zor durumda kalıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP Değer borsasında yükselmekte olan okurum. Gel seninle geçmişten bir türkü okuyalım. ‘Yeşil kurbağalar öter göllerde/ Kırıldı kanadım kaldım çöllerde...’ Göller kurumadığı sürece kurbağalar olacak, solo ve koro olarak hep ötecek. Bir de ardından gelen dizeye bakalım; “Kırıldı kanadım çaldım çöllerde” diyor. Aman dikkat! Bu durumlara düşmemek için kuşunun kanadını gözün gibi korumalısın ki kırılmasın. Nasıl korunur? Bu konuda adil işverenin yöntemi kullanılır. Bir ırgatın hem karnı doyurulur hem de kapasitesine göre çalıştırılır. Ancak ırgat yerinde duramıyorsa sahibi de onu disipline alır. Şu anda senin kuş eğitiminin anarşi döneminde. Yöntem basit. Koy önüne nimeti, göster hakikati. “Bak bu cıss, bu da mis” diye diye küstürüp korkutmadan o yola girecektir.

Bıkkana kadar devam ediyorum

20 yaşındayım. Sevgilimle ilişkiye giriyorum ama doymuyorum. Bıkana kadar devam ediyorum. Kız arkadaşım bu durumdan şikayetçi gibi. Ne yapmamı önerirsiniz?

CEVAP Değerli okurum, diyelim ki obursun. Önüne konulan ne varsa silip süpürüyorsun. Sevgilin için sen ise, yağlı ve cinsel potansiyeli yüksek bir adaysın. Bu yüzden o seni içine sindirmeye ve ürkütmemeye çalışıyor. Ekonomik ve sosyal nedenlerden dolayı piyasada erkek de yok gibi. Bu konuda yaygın bir söylenti var. Ne yapsın? Bir umudu yakalama avındalar. Mühimmatlarıyla boyunları bükük bekliyorlar. Sende de durmak yok. Pilavdan kaşıkladın, makarnaya geçtin. Dolma “Ye beni” diyor. Eti zaten yuttun. “Tatlısız olmaz” diyorsun. E şimdilik bu durumdasın. Bir de ifadende kendinle gurur duyan bir halin var. Ne mi yapacaksın? Sofrayı ortak kullanacak, çatalı, bıçağı onun gözüne sokmayacaksın.

Nasıl engelleyebilirim?

17 yaşındayım, her hafta mastürbasyon yapıyorum ve bunu engelleyemiyorum. Sizce bundan nasıl kurtulabilirim?

CEVAP Sevgili okurum, engellemeye hiç gerek yok. Yola devam.

İlişkiye giremiyorum

17 yaşındayım Cinsel organım büyük. Kızlarla ilişkiye giremiyorum. Kızlara zarar vermekten korkuyorum. Ne yapacağım?

CEVAP Değerli okurum, yol göstermeye gerek yok, sen bulmuşsun. Kızlara dokunma. İleride fırsat bulursan ve için el verirse uygun koşullarda bazı kadınlarla birleşme yapabilirsin. Çünkü onlar tecrübelidir. Sen de evlendikten sonra uygun koşullarda ve öğrendiğin yöntemlerle ilişkini ve hayatını sürdürürsün.

Ayağa kalkacak halim kalmıyor

Mastürbasyon sırasında bende öyle bir kasılma oluyor ki mastürbasyon sonrasında çok yoruluyorum. Ben ne yapacağım?

CEVAP Değerli okurum, mastürbasyondan sonra 10 dakika ayağa kalkmayıver. Uzat ayaklarını, ufak hareketler yap. Sakin ol, başka şeyler düşün. Bacak kaslarına masaj uygula. Bak çözümü ne kadar kolay. 3 dakika mastürbasyon keyfi 10 dakika dinlenme.

İlaçla tedavisi var mı?

24 yaşındayım. Cinsel organım küçük. Doktora gitmeye de utanıyorum. İlaçla tedavisi yok mu? Lütfen bana yol gösterin.

CEVAP Değerli okurum, önce eline bir cetvel al, penisinin ereksiyon halini ölç, bize bildir, ona biz karar verelim. Şişmansan ve kasıklarında yağ birikimi varsa, onları eritirsen yağ içinde saklı kalan 2 santimlik bölümde ortaya çıkar. Sen de böylece doğallığını kazanırsın. Yeni mailini bekliyorum.

Kanı geldi mi?

28 yaşında kızım. 7-8 yaşındayken bir olay yaşadım. Çok küçük olduğum için kan gelip gelmediğini hatırlamıyorum. Ne yapacağım?

CEVAP Sevgili okurum, sana güzel ve müjdeli bir haberim var. Sapasağlam kızsın. Umarım sevdiğin kişiyle uzun yıllar mutlu olursun. Ama hep dediğim gibi kız olursun, kanama olmayabilir. Böyle bir durumla karşılaşırsan düşündüğün olayla ilgili değil. Yaşadığın olaylar çocukluk denemeleri. Çok görülür ama hep gizli kalır. Beynini ve ruhunu yorma.

Rol yapmaktan çok sıkıldım

30 yaşındayım, 4 yıllık evliyim, çocuğum var. Eşim cinselliğe çok düşkün. Ben ise değilim. Son 1 yıldır canım istemediği için o da geri adım attı. Hiç orgazm olmadım. Eşime karşı rol yapmaktan sıkıldım, istekli bir kadın olmanın yolunu gösterir misiniz?

CEVAP Sevgili okurum, iş baştan yanlış başlamış. Eşin sanırım sadece cinsel organa odaklanmış. Ve çiçek daha açmadan solmuş. Ama temel yapı iyi. Birçok kadın gibi senin cinsellik kimliğinde de orgazm olma güçlüğü gizli. Bu durumda olayı aşabileceğini sanmıyorum. Belki eşinle birlikte profesyonel yardım görebilirsiniz. Birtakım çıkış noktaları ararsın. Çünkü bu ilişki yaşam boyu sürmez. Bir yerden patlak verir.

Kimse inanmıyor

25 yaşındayım. 5 saatte 8 defa zirveye ulaştım. Ama kimse inanmıyor. Şimdi 2 gün ilişkiye girmesem ya da mastürbasyon yapmasam başım ağrıyor. Sizce bende bir sorun mu var?

CEVAP Değerli okurum, formül gayet basit. Başın ağrıdığında bir mastürbasyon 1 ağrı kesici. Böylece sürer gider. Kendini cinselliğin akışına kaptırırsan o akan nehir çağlayana dönüşüverir. Yani bir yerlerde ters teper. Bugünlerde parolamız orta çizgi. Sana da aynısı söylüyorum. Bir daha yineliyorum unutma bir mastürbasyon bir ağrı kesici.

Neden kan geliyor?

18 yaşında kızım. Kısa bir süre önce erkek arkadaşımla birlikte olduk ve çok kan geldi. Önce kızlık zarımın bozulduğunu düşündük ama sonra da kan geldi. Acaba kan gelmesinin nedeni ne olabilir?

CEVAP Sevgili okurum, kızlık zarının kanadığını sanıyorum. Bazı kadın ve kızlarda öyledir. Kanama birkaç ayda sürebilir. Vajinanın kasılması ya da penisin büyüklüğüyle ilgili olabilir. Ama bu durum geçicidir.

İsteğim kalmıyor

20 yaşındayım. Sorunum haftada bir kez mastürbasyon yapmak. İlişkiye girdiğimde bir kere boşalıyorum ve isteğim kalmıyor. Sadece sigara içiyorum. Sizce bu normal bir durum mu yoksa sigaradan mı kaynaklanıyor?

CEVAP Değerli okurum, her şey normal. Her şey ideal, her şey güzel. Bu her şeye aklına gelen öteki şeyleri de ekle. Ben de onlara iyi ve mükemmel diye imzamı atıyorum. Ama sigaraya hayır. Orta ve uzun vadede o sigara senin canını okuyacak. Hem de yukarıda saydığımız güzeller de bu işe dahil olacak.

GÜNÜN SÖZÜ Aşk güneş gözlüğü gibidir. Mutlaka takılmalıdır ama güneş batınca işe yaramaz. H.D.

11

Sıradaki haber yükleniyor...
holder