Gündem Orman yangını otoyol kapattı

Orman yangını otoyol kapattı

Paylaş
Orman yangını otoyol kapattı

İzmir'in Urla İlçesi Zeytinler Mevkii'nde çıkan orman yangını nedeniyle yakınından geçen İzmir- Çeşme otoyulu yarım saat trafiğe kapatıldı. Otoyolda gidiş ve gelişte uzun araç kuyruğu oluştu. Yangın büyümeden söndürüldü

Yangın, saat 16.30 sıralarında Zeytinler Köyü, otoyol altında meydana geldi. Otluk ve makilik alanda henüz nedeni belirlenemeyen bir sebepten dolayı çıkan yangında, bir anda alevler etrafa yayıldı.

Otoyolun yoğun duman altında kaldığını gören Otoyol polisi, durumu Orman Bölge Müdürlüğü, görevlilerine bildirip, yolu geliş ve gidiş yönüne göre trafiğe kapattı.

Kısa sürede olay yerine giden ekipler, yangına havadan ve karadan müdahale etti. Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ile 1 helikopter, 2 uçak 2 dozer ve 4 arazözle yangını kısa sürede söndürdü. Yoğun dumanın azalmasının ardından otoyol yarım saat sonra tekrar trafiğe açıldı.

BEŞ HEKTARLIK ALAN ZARAR GÖRDÜ

İzmir’in Urla İlçesi, ormanlık alanda çıkan yangında ilk belirlemelere göre 5 hektarlık alanın zarar gördüğü belirtildi. Yangına 2 helikopter, 1 uçak, 9 arazöz, 2 su ikmal aracı ile 3 dozerin müdahalede bulunduğu belirtildi. Bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğü, yangının çıkış nedeninin de araştırıldığı ifade edildi.


İZMİR, (DHA)