Magazin Orhan Baba'dan sevenlerine müjde!

Orhan Baba'dan sevenlerine müjde!

Paylaş
Orhan Baba'dan sevenlerine müjde!

Geçtiğimiz yıl sanat hayatının 60.yılını proje albümü ile taçlandıran Orhan Gencebay, yaklaşık 3 sene sonra yepyeni single ile sevenlerine sürpriz yaptı

Kervan Plakçılık etiketiyle piyasaya çıkacak olan single’ı “Bedensiz Aşk” iki versiyon, tek şarkıdan oluşuyor. Şarkının orjinali semah,diğer versiyonu ise rock tarzında söylendi. Sözü ve müziği Orhan Gencebay’a ait olan “Bedensiz Aşk” şarkısının orjinalinin aranjesini Orhan Gencebay, mix-mastering’ini ise Candar Köker üstlendi. Orhan Gencebay’ın bağlamasıyla yorumladığı şarkıya; Sami Özer, Selim Çaldıran, Yavuz Çaldıran ve Teksin de vokalleriyle eşlik etti. Stüdyo Maestro’da kayıtları yapılan single’ın orijinal versiyonunda Eyüp Hamiş ney ile, Mehmet Akatay ise perküsyon ile yer aldı. Rock versiyonun aranjesini Selim Çaldıran yaptı. Gültekin Kaçar da akustik ve elektro gitarıyla şarkıya eşlik etti. Single’ın fotoğrafları ise Taylan Gürel tarafından çekildi.

İlk defa Rock ve Semah tarzında bir eserden oluşan 2 versiyonlu bir single çıkaran büyük usta Orhan Gencebay, dinleyenlere farklı bir müzik ziyafeti sunacak ve dinleyen herkes şarkının büyüsünü hissedecek.

Gencebay; ‘’Tanrı aşkıyla yazdığım ‘’Bedensiz Aşk’’ isimli şiirimi, Alevi, Bektaşi, Semah ezgileri karekterinde besteledim. Mistik ve Rock Müzik tarzında siz gönül dostlarıma iki ayrı yorumla sunuyorum.Doğarken bedensiz olarak bizimle varolan sevgi yaşadıkça, tanıdıkça bedenlenecek ve şekillenecektir.Sevgide cömert oldukça mutluluk artacak,sonunda dünya gurbetinden sılamıza dönerken Tanrı aşkıyla bütünleşerek en anlamlı halini alacaktır.Sevgiyi yaşayamayan maalesef bu eksikliği kendinde aramalıdır.Sevgi, Yaradan’ın tüm canlılara doğarken verdiği en yüce duygudur.’’dedi.

Haberin Devamı

POSTA