Gündem Örgütten ayrılanlarla PKK çatıştı!

Örgütten ayrılanlarla PKK çatıştı!

Paylaş
Örgütten ayrılanlarla PKK çatıştı!

PKK'dan 2004 yılında ayrılarak Kuzey Irak'ta Kürdistan Demokrat Yurtseverler Partisi'ni (PWD-K) kurup burada faaliyetlerini sürdüren grup evlerine gizli kamera koyup kendilerini takip edenleri pusuya düşürdü

Türkiye'de Kürt sorunun çözümünün silah yerine demokratik yöntemlerle çözülmesini istedikleri için 2004 yılında yıllarca üyesi oldukları PKK ile ters düşüp örgütten ayrılan başta Osman Öcalan ve Nizamettin Taş olmak üzere bazı eski PKK'lılar, Kuzey Irak'ta PWD-K'yı kurarak faaliyetlerine burda devam etti.

Haberin Devamı

Osman Öcalan bir süre sonra bu gruptan ayrıldı. Ancak PKK'dan ayrıldıkları için örgütün saldırılarına uğrayan ve bir çok mensubu öldürülen PWD-K'lıların siyasi çalışmalarını ve yaşadıkları yerleri Kandil sürekli gözetim altında tuttu.

GİZLİ KAMERA

Irak'ın Süleymaniye kentinin Koy Kasabası'ndaki evlerde bir arada yaşayan PWD-K üyelerinin kaldığı evlerin çevre duvarlarına gizli kameralar yerleştirildi. Sokakta oynayan çocukların fark edip söylediği PWD-K'lılar da kamerayı kimin alacağını takip etmeye başladı.

Dün saat 19.45'da bir araçla sokağa gelen 3 PKK'lı kamerayı almak isterken, PWD-K'lılar müdahale edince aralarında çatışma çıktı. PKK'lılardan 2'si kaçarken yaralı yakalanan PKK'lının üzerinde, Türkiye'den 1990'lı yıllarda göç edenlerin kaldığı Musul yakınlarındaki Mahmur Kampı'nda kaldığına ilişkin kimlik çıktı. PWD-K'lılar, kendilerini evlerine gizli kamera koyup takip eden PKK'lıların Mahmur Kampı'ndan geldiğini söyledi. Yaralı yakalanan PKK'lı, Koy Kasabası'ndaki güvenlik güçlerine teslim edildikten sonra Süleymaniye'deki hastanede tedavi altına alındı.

Kuzey Irak'ta yayımlanan Rudaw Gazetesine konuşarak olayı doğrulayan PKK'nın eski yöneticilerinden Nizamettin Taş, "Sağ yakaladığımız kişiyi polise teslim ettik. Tedavisi hastanede sürüyor. Söz konusu kişiler Mahmur kampından gönderilmiş. Bize yönelik saldırılar halen sürüyor" dedi.

Erbil Asayiş sorumlusu Adil Yasin de Rudaw gazetesine verdiği demeçte olayı doğrulayarak, soruşturmanın halen devam ettiğini söyledi.

PKK'nın eski yöneticilerinden Ekrem kod adlı Hıdır Sarıkaya da olayı doğrulayarak, "Yıllardır buna benzer bir çok saldırı oldu ve bir çok arkadaşımız da yaşamını yitirdi. Biz silahlı mücadeleyi değil, Kürt sorunun çözümünde barışçıl demokratik yolları tercih ediyoruz. Biz örgütten ayrıldıktan sonra çoluk çocuğa karıştık ve burada ailelerimizle birlikte kalıyoruz. Önlem almasaydık ve çatışma daha şiddetli olsaydı bir çok ölüm olabilirdi" dedi.

PROVOKASYON YARATMAK İSTEYENLERİN İŞİ

Mahmur Kampı yetkilileri ise iddiaların asılsız olduğunu öne sürdü. Olayı provokasyon amacıyla başka güçlerin yaptığını ileri süren bir yetkili "Söz konusu yaralı ele geçirilen kişinin üzerinden çıkan Mahmur'da oturduğuyla ilgili A4 kağıdından oluşan yazıyı da biraz bilgisayardan anlayan herkes çıkarabilir. Bu büyük ihtimalle de böyledir. Bu olay bu süreçte provokasyon yaratmak isteyenlerin işidir" dedi.

Haberin Devamı

Ramazan YAVUZ/KAZEY IRAK, (DHA)

Haberin Devamı