Hakan Çelik Org. Başbuğ: Enerjimizi boşa harcıyoruz
HABERİ PAYLAŞ

Org. Başbuğ: Enerjimizi boşa harcıyoruz

İsmet İnönü pek çok bakımdan Türkiye’de bir ilki temsil eden değerli bir asker ve siyaset adamıydı. Halk onu daha çok ikinci cumhurbaşkanı olarak hatırlasa da İnönü aynı zamanda ilk başbakan ve ilk genelkurmay başkanıydı.

Atatürk’ün silah arkadaşı İnönü ölümünün 36. yıldönümünde dün Ankara’da Genelkurmay Karargahı’nda organize edilen bir panelle anıldı. Geçen yıl Atatürk için böyle bir anma töreni yapılmıştı. Önümüzdeki iki yılda da Genelkurmay Karargahı’nda Fevzi Çakmak ve Kazım Karabekir için törenler düzenlenecek.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un davetiyle gerçekleşen dünkü İnönü’yü anma törenine kuvvet komutanları da eşleriyle birlikte katıldı.

İnönü’yü farklı yönleriyle tanıtmak için düzenlenen panelde ise İnönü’nün kızı Özden Toker, eski bakan Kamran İnan, gazeteci Mete Akyol, akademisyenler Prof. Dr. Şerafettin Turan ve Prof. Dr. İhsan Güneş birer konuşma yaptı.

Programın sonunda kürsüye gelen Org. İlker Başbuğ, İnönü’nün yaptığı konuşmalardan alıntılar yaptı ve özellikle İnönü’nün o dönemde iç isyanlarla ne kadar mücadele ettiğine dair notlarını aktardı.

Org. İlker Başbuğ’un iç isyan göndermesi anlamlıydı. Panelin sonunda sohbet ettiğimiz Org. Başbuğ’a “O dönemin koşullarıyla bugün arasında benzerlik mi kurmak istediniz?” diye sordum. Org. Başbuğ, Türkiye’nin o günkü zor koşullarının bugün ile mukayese edilemeyeceğini söyledi. Konuşmasına özel bir anlam yüklenmemesini istedi.

Genelkurmay Başkanı Başbuğ’a terörle mücadelede atılan adımları nasıl değerlendirdiğini de sordum. Bu süreci en yakından takip eden kurumlardan biri olduklarını söyledi. Konu özellikle sokaklarda tansiyonun yükselmesine gelince, toplumun hangi kesiminden olursa olsun insanları provokasyonlar konusunda çok dikkatli olmaya çağırdı.

Bülent Arınç’a suikast şüphesi

Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ, Osman Baydemir’in devlete yönelik küfürlü sözleri konusunda ise bir açıklama yapacak durumda olmadığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yönelik suikast hazırlığı iddiaları konusunda ise Genelkurmay’ın açıklama yaptığını ve - şimdilik - yeni bir şey söylemek istemediğini ifade etti. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu konuda neden daha çabuk bir açıklama yapmadığı yönünde sorular gelince Org. Başbuğ, önemli konularda medya ile hızlı iletişim kurmaya çalıştıklarını ancak daha hızlı hareket etmek ve iletişim kurmak için çalışacaklarını söyledi. Ben, Org. Başbuğ’un yaptığı değerlendirmeden Genelkurmay Başkanlığı’nın yakında Bülent Arınç tartışması konusunda yeni bazı değerlendirmeler yapacağını tahmin ediyorum.

Haberin Devamı

Belki de Org. Başbuğ’un söyledikleri arasında en can alıcı olan ifade şuydu: Bu kadar sorunumuz ve derdimiz varken enerjimizi boşa harcadığımızı görüyorum!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder