Coşkun Türk Orantısız güç
HABERİ PAYLAŞ

Orantısız güç

Haberin Devamı

Son yıllarda dilimiz yeni bir deyim kazandı: ‘Orantısız güç.’ Bu genellikle güçlü devletlerin çok güçsüz devletlere yaptıklarından sonra kullanıldı. Örnek: ABD’nin, Irak’ı işgali, İsrail’in Filistin’e yaptıkları... Ayrıca ülkemizde protesto gösterileri yapanlar, polis için bunu sık sık söyledi. Peki, orantısız güç kullanmak suç mu?

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bunu tasvip etmiyor, ama güçlü olan gücüne güvenip ‘orantısız güç’ deyimini ‘gerektiği şekilde güç kullanıldı’ diye geçiştiriyor. En azından ‘orantısız güç kullanmak’ etik sayılmıyor. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ahı gitmiş vahı kalmış Ankaragücü karşısında biraz da hafta sonu yapacakları zorlu Bursaspor maçını düşünerek gücünü orantılı hale getirmeye çalışmış.
[[HAFTAYA]]

İdeal 11’de yer alan Ujfalusi, Hakan Balta, Melo, Selçuk ve Kazım sahaya çıkan kadroda yoktu. Yerlerine Gökhan, Çağlar, Ceyhun, Yiğit ve Sercan vardı. Ama bu bile güç dengelerinde en ufak bir oynama yapmadı. Galatasaray daha ilk 10 dakikada 2 farkı yakaladı. Sonrasında elini kolunu sallayarak farka koştu sarı-kırmızılılar.

Bu maçtaki mücadeleyi, taktiği yazmanın bir anlamı yok. Galatasaray için önemi ezeli rakibi Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 5’e yükseltti. Ama bu maç iki kişi açısından büyük önem taşıyacak. Birincisi Riera; sarı-kırmızılı formayla ligde ilk golünü attı. İkincisi Yiğit; Türk Telekom Arena’da ilk maçına çıktı ve o da sarı-kırmızılı formayla ilk golünü attı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder