Sabanur Kıraç Öpüşmek hakkında bilmediğiniz 15 gerçek
HABERİ PAYLAŞ

Öpüşmek hakkında bilmediğiniz 15 gerçek

Haberin Devamı

Pek çok güzel şeyin başlangıcıdır öpüşmek. Dudakların buluştuğu o ilk an fazlasıyla heyecan ve cesaret vericidir. Ama öte yandan öpüşmek bir ilişkiyi başlata da bilir başlamadan bitire de bilir. Çünkü pek çok insan özellikle ilk öpücüğün ilişki ve ten uyumu hakkında büyük ipuçları sakladığını düşünür.

Kısacası üzerine çok düşünmesek de gizli pek çok anlam taşıdığı gibi oldukça da büyük bir güce sahiptir. Sizin için öpüşmek hakkında bilmeme ihtimaliniz olan gerçekleri araştırdım. İşte onlardan bazıları...

1. Öpüşmek endorfin yani mutluluk hormonu salgılamamızı sağlıyor. Aynı zamanda oksitosin salgılatarak da çiftler arasındaki bağı kuvvetlendiriyor. Bunlara ek olarak dopamin salgılanmasını da artırdığı için acıkma ve uyku hissini de geciktiriyor!

2. Neredeyse hiçbir hayvanın gerçek anlamda öpüşmediğini biliyor muydunuz? Evet şempanzeler ve bazı maymun türleri de öpüşüyor ama bizim gibi tutkuyla ya da (doğal olarak) anlam yükleyerek değil!

3. Kendini yakışıklı sanan erkekler özgüveni düşük erkeklere göre hayatları boyunca çok daha fazla öpüşüyor. Ve çok kız arkadaşı olanlar öpüşmeyi az olanlara göre daha çok seviyor!

4. Tahmin edebileceğiniz gibi kadınlar öpüşmeye erkeklerden çok daha fazla değer veriyor. Kadınların yüzde 80’i ilk öpüşmeye göre ilişkinin geleceğine karar veriyor! Bunun yarında kadınların bazıları öpüşerek orgazm olabiliyor.

5. Bilim insanları biriyle öpüşürken aldığımız bir koku olduğunu kanıtlamış. Yok bu koku ağız kokusu değil! Her insanın kendine has olan kokusu ve bilim insanlarına göre bu koku kişinin DNA’sıyla ilgili!

6. Daha çok öpüşen çiftler daha uzun, derin ve sağlıklı bir ilişkiye sahip oluyor. Yani öpüşmek ilişkideki bağları kuvvetlendiriyor. Güçlü ilişkilerdeki çiftler günde en az beş kez öpüşüyor!

7. Ateşli bir öpüşme dakikada 6 kaloriden 26 kaloriye kadar yaktırabiliyor. Yani zayıflamanızı bile sağlayabiliyor!

8. Fransız öpücüğü de denen dilin aktif kullanıldığı öpüşmede yüz bölgesinden 34 adet kas çalıştırdığınız biliyor muydunuz? Yani öpüşmekten keyif aldığınız bir sevgiliniz varsa estetiğe hiç ihtiyaç kalmıyor!

9. İnsanların üçte ikisi öpüşürken gözlerini kapatıyor. Yine üçte ikilik bir kısım öpüşmeye kafasını sağa yatırarak başlıyor. İlk öpüşmedeki şaşırma ve yanlışlar genelde öpüşürken kafasını sola yatıran üçte birden kaynaklanıyor!

10. Öpüşmek göz bebeklerimizin büyümesine de neden oluyor. Öpüştükten sonra gözbebekleri beliğin bir şekilde büyüyor.

11. Öpüşmek strese de iyi geliyor. İnsana kendini güvende hissettiriyor, stresini azaltıyor!

12. Dudaklarımızdaki deri parmak uçlarımızdan 200 kat daha fazla hassas. O yüzden öperek dokunaraktan daha çok hissedebiliyoruz.

13. Guiness Rekorlar Kitabına göre dünyanın en uzun süren öpüşmesi 58 saat 35 dakika 58 saniye sürmüş. Taylandlı bir çift uzun süredir bu rekoru kimseye kaptırmamış!


14. Araştırmalara göre işe gitmeden önce karısını öpen erkekler hem beş yıla kadar daha uzun yaşıyor hem de yüzde 20 ile 30 arasında daha fazla para kazanıyor!

15. Öpüşmenin kimyasını araştıran bilime filematoloji deniyor. Öpüşürken en çok kullanılan kasın adı orbikularis oris. Bir diğer adı da öpüşme kası. O kası mümkün olduğunca doğru kişiyle ve çok kullanmalı!

14

Sıradaki haber yükleniyor...
holder