Yaşam Opel bu modellerle geliyor

Opel bu modellerle geliyor

Paylaş
Opel bu modellerle geliyor

GTC konsept ve Opel Astra Sports Tourer ilk kez otomobil severlerle Mondial de l'Automobile'de buluştu. Bu iki otomobil kapılarını 28 Ekim'de ziyaretçilere açacak İstanbul Motor Show'da da otomobil severler için sergileniyor olacak.

Opel, GTC Paris konseptini Paris Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkarttı. GTC Paris konsepti, Richard Bach’ın ünlü romanı Jonathan Livingston Seagull‘dan bir alıntı olan “…ve hız, saf bir güzellikti” ifadesi üzerine şekillendi. Bu ifade, aracın dinamik, akıcı hatlarının oluşturduğu sanatsal yüzeylere ve güçlü duruşa da yansıyor. Sadeliğin beraberinde getirdiği çarpıcı etkiye sahip olan üç kapılı kompakt GTC Paris, Alman mühendisliği ve yenilikçiliğini göz alıcı tasarımla bütünleştiren, ulaşılması kolay bir otomobili olması için tasarlanmış.

Haberin Devamı

GTC Paris’in motoru dört silindirli, 213 kW/290 beygir gücünde, 2.0lt doğrudan püskürtmeli benzinli turbo motor. Sürücülerin şehir içi sürüş şartlarında hem yüksek performans hem de maksimum yakıt verimliliği elde edebilmeleri için Start/Stop teknolojisine de sahip. Şanzıman, altı ileri vitesli ve manuel. GTC Paris 21 inç jantları sayesinde adeta zemine kenetleniyor.

Astra Sports Tourer
Opel’in Almanya, Rüsselsheim’daki Uluslararası Teknik Tasarım Merkezinde tasarlanıp geliştirilen ve İngiltere, Ellesmere Port’daki üretim tesisinde üretilecek olan Astra Sports Tourer Kasım ayında Avrupa ve 2011 Ocak ayinda Türkiye’de pazarlara sunulacak. Türk otomobil severlerin ilk kez İstanbul Motor Show’da göreceği dinamik, kıvrak yol tutuşa sahip, geniş bagaj alanı sunan, Start/Stop teknolojisine sahip ve çevre dostu teknolojilerle donatılmış otomobili birinci sınıf kalite ve fonksiyonellik sunuyor.

Haberin Devamı

Yeni Opel tasarım diline sahip Astra Sports Tourer 1,550 litreye kadar yük kapasitesi bulunan geniş yükleme alanı sunan bagaj tasarımı, FlexFold Arka Koltuklar gibi düğmeye basılarak katlanabilen özelliklere sahip.


Opel’in 2003 yılında ilk kez piyasaya sürdüğü Meriva tamamen yenilendi. Haziran ayında Avrupa pazarına sunulan yeni Opel Meriva, Ekim ayında Türk tüketicisiyle buluşacak.

Türkiye pazarına; 1.4lt 100hp, 1.4lt 120hp, 1.4lt turbo 140hp, 1.3lt 95hp ve 1.7lt cdti 100hp otomatik gibi değişik motor seçeneklerini ile girecek olan yeni Meriva, Haziran ayında Avrupa’da satışa sunuldu. Yılsonuna kadar tüm Avrupa’da 40-50bin adetlik satış rakamına ulaşması tahmin edilen yeni Meriva için Haziran ayından bu yana toplam 70 bin adet siparişe ulaşılmış durumda. Ekim ayında Türkiye’de satışa sunulacak olan yeni Meriva’nın ülkemizdeki yılsonuna kadar öngörülen satış hedefi ise 300 adet olarak planlandı. Yeni Meriva 38.900 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Opel, 2003 yılında ilk nesil Meriva’yı lanse ettiğinde çok yönlü FlexSpace arka koltuk sistemi, yüksek oturma pozisyonu ve geniş kabiniyle, küçük ve uygun maliyetli küçük sınıf minivan otomobiller için yeni bir segment yaratmıştı. Opel Meriva bu segmente bugüne kadar 1 milyon adetten fazla satma başarısını gösterdi.

Haberin Devamı

Opel ecoFLEX: Daha Yeşil Sokaklar ve Şehirler

Çevrecilik ve ekonominin birincil öncelik olduğu günümüzde, Opel yeni ve farklı ihtiyaçlara hitap eden geniş ecoFLEX modellerini makul fiyatla ve performansından ödün vermeden sunmaya devam ediyor. Bu yeni modeller Start/Stop teknolojisi gibi bazı yeni ve geliştirilmiş özelliklere de sahip.

Opel daha çevreci ürünler için bir yandan LPG ve CNG gibi alternatif yakıtlar ve benzin / dizelle çalışan motorlardan en yüksek verimi elde etmeye yönelik motor geliştirme çalışmalarına devam ederken diğer yandan da gelecek yıldan itibaren başlamak üzere, elektrikli, E-REV ve hidrojen gibi alternatifler üzerinde çalışmakta.

Bu çevreci ürünler – vites büyütme göstergesi ve Start/Stop teknolojisi gibi çevre dostluğunu daha da pekiştiren yeniliklere sahip. Bu yıl, Opel Start/Stop yakıt tasarruf teknolojisini ecoFLEX modellerinde kullanmaya başladı. Türkiye’de de satılmaya başlanan Corsa 1.3 CDTI (55 kW/75 hp) modeli bu teknolojiyle satılıyor. Çok yakında aynı teknoloji, Astra ve Meriva’da da uygulanmaya başlayacak. Gelecek yılın sonuna kadar, Tüm Opel ürünleri bu çevre dostu teknolojiye sahip olacak.



Haberin Devamı