Faik Gürses Ooo... Adaletin bekçileri!
HABERİ PAYLAŞ

Ooo... Adaletin bekçileri!

Haberin Devamı

Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç, Galatasaray yöneticisi Abdurrahim Albayrak’ı görünce, “Adaletin bekçileri, hoşgeldiniz” diye takıldı. Divan Başkanı Yalçın Karadeniz ile Ankaraspor Onursal Başkanı Melih Gökçek atıştı

Türk futbolu, bu kez de Ankara’da yapılan olağanüstü genel kurulla tarihe geçti. 243 delegenin katıldığı kurulda salonun içinde olanları televizyonların canlı yayınıyla tüm Türkiye izledi ama perde arkasında da enteresan olaylar ve konuşmalar yaşandı. Genel kurul daha başlamamıştı, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, salonda Ankaragücü eski başkanı Cemal Aydın’la sohbet ediyordu.

[[HAFTAYA]]

O sırada Galatasaray yöneticisi Abdurrahim Albayrak yanlarına geldi. Ve Ali Koç, Abdurrahim Albayrak’a aynen şunu söyledi: “Ooo... Adaletin bekçileri hoşgeldiniz!” Genel kurul saat 11.24’te başladı. Başladı ama yarım saat sonra ilginç bir önerge geldi. 10 kulüp başkanı, genel kurula bir saat ara verilmesini istiyordu. Divan Başkanı Yalçın Karadeniz de salona dönerek, “Bunu oylarınıza sunuyorum” dedi ve ekledi:

Tiyatro mu burası?

“Kabul edenler...” Eller kalktı... Karadeniz devam etti: “Kabul etmeyenler...” Yine eller kalktı. Görüntüde kabul etmeyenler daha fazla gibiydi. Ama Karadeniz birden; “Genel kurulun bir saat ertelenmesi kabul edilmiştir” deyiverdi. Kabul oyu veren üyeler hemen yerlerinden kalkıp, salonun dışına yönelirken karşı oy kullananlar ise tepkiliydi. Karadeniz’in de daha sonradan “Yanlış saymışım” dediği iddia edildi ama o bir saat ara da verilmiş oldu. Verilen araya tepkili olanların sesi arada daha da yüksek çıktı. Hatta bir kulübün başkanı şöyle bağırdı: “Tiyatro mu burası kardeşim! Fosforlu Cevriye müzikali mi oynanıyor?” Bir saatlik ara neredeyse bir buçuk saate ulaşıyordu ki, genel kurul tekrar başladı.

Sırasıyla Ünal Aysal, Nihat Özdemir, Şenol Güneş, Özkan Olcay, Abdullah Kiğılı, Sonay Kale, Melih Gökçek, Erdenay Oflas, Ali Koç, Ahmet Şan, Hüsnü Kaya, Cihan Kamer, Ömer Kızılok, Yıldırım Demirören ve Ali Koç (Kırıkkalespor Başkanı) birer konuşma yaptılar. Konuşmalar ön sırada oturan Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav’ı kızdırdı. Cavcav, “Herkesin işi gücü var. Bu kadar konuşma neden? Niye burada olduğumuzu bilmiyor muyuz. Bir an önce oylamaya geçelim” dedi, ancak buna o sırada kürsüde bulunan Altay Başkanı Ömer Kızılok tepki gösterdi. Kızılok’un eleştirileri salonda seslerin yükselmesine yol açtı.

Bu sırada, “Başkan yeter artık. Mikrofonu kapatın” diye bağıranlar oldu. Karadeniz ise “Maalesef kapatamıyoruz” dedi. Ankaraspor Onursal Başkanı Melih Gökçek ise konuşmasında Ankaraspor’un haksız bir şekilde düşürüldüğünü belirtip, tekrar lige alınması konusunda oylama yapılmasını istemişti. Gökçek, konuşmalardan sonra bu isteğini yerine getirmeyen Divan Başkanı Yalçın Karadeniz’e seslendi: “Neden oylama yapmıyorsunuz?” Karadeniz, genel kurulun bu amaçla toplanmadığını, başka bir konuda oylama yapamayacaklarını söyledi. Gökçek itiraz edince de, “Yapmayacağım işte” karşılığını verdi. Gökçek ise “O zaman açacağımız davanın maddi yükümlülükleri size ait olur” diye bağırdı. Bu arada bir başkanın konuşma yapmaya gelirken acele etmemesi de Yalçın Karadeniz’i kızdırdı.

Yeni toplantı ufukta

Karadeniz’in, mikrofonun açık olduğunu unutup, yanındakilere, “Amma da nazlanarak geliyor” dediği duyuldu. Ankara Sheraton Oteli’ndeki genel kurulda tam 243 delege konakladı. İki gün odalarda gizli toplantılar yapıldı, kıyıda köşede konuşanlar, birlikte hareket etmeye karar verip de sonradan cayanlar da vardı. Hedef, Türk futbolunu kaostan kurtarmaktı, genel kuruldan geriye işin işinden nasıl çıkılacağını kimsenin bilemediği daha da büyük bir kaos kaldı.

243 delege, yeme-içmekonaklama, ekstralar, ara sıcaklar, ulaşım dahil 600 bin liranın üzerinde bir para çıktı federasyonun kasasından... Şimdi yeni bir toplantı var ufukta... Bu kez federasyonun seçim için toplantı yapacağı ileri sürülüyor. Genel kurulun en sessizi ise UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik’ti... Konuşmadı ama kafasında UEFA’ya vereceği raporu mutlaka hazırdı. Ne yazacak acaba; kaostan kaos çıkaran bu genel kurul kimbilir UEFA’da nasıl yorumlanacak

Sıradaki haber yükleniyor...
holder