Yaşam Onlar daha ana kuzusu!

Onlar daha ana kuzusu!

Paylaş
Onlar daha ana kuzusu!

Annelerini trafik kazasında kaybeden ve Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'nde bakımları süren 6 yavru kirpi, gün ışığıyla tanıştı

Anneleri trafik kazasında ölen ve vatandaşlarca bulunan 6 yavru kirpi, Bursa Nilüfer'deki hayvan bakım ve tedavi merkezine getirildi. Yaklaşık 10 gündür burada biberonla beslenerek özel ortamda bakımı yapılan 2'si dişi 6 yavru kirpi, 18 günlük olunca merkez bahçesinde gün ışığına çıkarıldı.

Haberin Devamı

Verilen laktozsuz sütü kendi başlarına içmeye başlayan yavrular, çimler üzerine dolaşarak çevreyi keşfetti. Sevimli hareketleriyle merkezin maskotu haline gelen kirpiler, uzmanlar eşliğine gün ışığının tadını çıkardı.

Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'nin Müdürü Mürsel Büyükçoban, "Herhalde yağmurlarda yuvasını taşımaya çalışan anne, bir trafik kazasına kurban gitti. Onlar bir doğa memelisi. Bu nedenle tekrar doğaya dönmeleri onlar için bir hak. Eğer anneleri olsaydı onunla birlikte yuvalarında olacaklardı" dedi.

500 GRAM OLUNCA DOĞAYA BIRAKILACAKLAR

Yavru kirpilerin, 500 grama ulaşana kadar merkezde bakılacağını, sonra doğal ortamlarına salınacağını ifade eden Büyükçoban "Onları özel olarak besliyoruz. Günde 2-3 kez laktozsuz süt içiyorlar. Normalde gündüz uyuyup gece yaşayan hayvanlar. İlk geldikleri günlerde hepsi tek tek biberonla beslendi. Şu anda kendi sütlerini kendileri içiyorlar, kendi öz bakımlarını yapmaya başladılar, gözleri de açıldı. Yavaş yavaş ilk günlerin sıkıntısını aşıyorlar. Şu anda 110 gramlar. 500 grama ulaşıncaya kadar bizim bakımımızda kalacaklar. Daha sonra da onları bulundukları alana bırakacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

AA