Beden Sağlığı Önemli uyarı: Raf ömrü uzun ekmeklerde katkı maddesi var

Önemli uyarı: Raf ömrü uzun ekmeklerde katkı maddesi var

Paylaş
Önemli uyarı: Raf ömrü uzun ekmeklerde katkı maddesi var

Ekmek Sanayii İşverenler Sendikası Genel Sekreteri Kolivar, günübirlik tüketim için üretilen ekmekte GDO'lu katkı maddesi bulunmadığını belirterek "Raf ömrü uzun, ambalajlı ekmeklere dikkat edilmeli. Onlarda katkı maddesi var" dedi

Ekmek Sanayii İşverenler Sendikası Genel Sekreteri Cihan Kolivar, Adana'da bir firma tarafından üretilen ekmekte genetiği değiştirilmiş organizma (GDO) kullanıldığı iddiasına ilişkin açıklama yaptı.,

İstanbul'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ekiplerinin ciddi denetimleri bulunduğunu, GDO'lu katkı maddesi kullanılma ihtimalinin çok az olduğunu söyledi.


KATKI MADDESİ EK MASRAF


Kolivar, günübirlik tüketim için üretilen ekmekte sadece un, su, maya ve tuz kullanıldığını belirterek "Bu ekmekte hiçbir katkı maddesi olmaz. Zaten katkı maddesi fırıncıya ek masraf getiriyor" dedi.

İstanbul'daki fırıncıların günde ortama 2 bin 500 ekmek ürettiğini bildiren Kolivar, bunların yüzde 30'unu fırıncıların sattığını, kalan yüzde 70'lik kısmının ise bakkal, market, restoran ve lokanta gibi yerlere verildiğini söyledi.


GDO'lu ekmekte flaş gelişme


'14 BİN 600 LİRA PARA CEZASI VAR'


Kolivar, GDO'lu katkı maddesi kullanılması halinde para cezasının 14 bin 600 lira olduğunu belirterek denetimin ciddi şekilde yapıldığını, bu yüzden GDO'lu katkı maddesinin rahat bir şekilde kullanılamayacağını savundu.


RAF ÖMRÜ UZUN EKMEKLERE DİKKAT!


İstanbul genelinde faaliyet gösteren fırın sayısının 3 bin 500'e ulaştığını bildiren Cihan Kolivar, bunların yaklaşık üçte birinin yani bin 100'ünün ruhsatsız olduğunu, buralardan ekmek alırken daha dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Cihan Kolivar, İstanbul'da rutubetin etkisiyle ekmeklerin hızlı bir şekilde bayatladığını ifade ederek "Raf ömrü uzun, ambalajlı ekmeklere dikkat edilmeli. Bu ekmeklerde katkı maddesi kullanılıyor" dedi.

Haberin Devamı