Yaşam One Love Festivali'nin grupları belli oldu

One Love Festivali'nin grupları belli oldu

Paylaş
One Love Festivali'nin grupları belli oldu

One Love Festival'de bu yıl Suede, Editors, Cake ve Nneka'nın yanı sıra, önümüzdeki günlerde netleşecek sürpriz isimler de sahne alacak

Her yıl gerçekleştirdiği yeniliklerle yaza damgasını vuran One Love Festival; bu yıl 2-3 Temmuz’da, santralistanbul’da gerçekleşecek ve 24 yaş üzeri müzikseverlere açık olacak.

Pozitif organizasyonuyla düzenlenen 10. yıla özel etkinliklerle de müzik tutkunlarına sürprizler sunmaya hazırlanan One Love Festival’in avantajlı kombine biletleri 14 Nisan Perşembe günü satışa çıkacak.

İşte gruplar:

SUEDE

Brit-pop denince akla gelen ilk gruplardan biri olan Suede, 90’lı yıllarda Britanya’da yaşanan devrimsel müzikal gelişmelerin öncüsü olarak kabul edilen ikonik bir oluşum. Radikal şarkı sözleri ile tartışmalar yaratırken, indie müziği de geniş kitlelere sevdirmeyi başaran İngiliz grubun müziklerinde shoegaze, grunge ve Madchester etkilerinden bolca bulmak mümkün.

Suede, 1989 yılında Londra’da grubun karizmatik solisti Brett Anderson, gitarist Bernard Buttler,basist Mat Osman ve baterist Simon Gilbert tarafından kuruldu. İsimlerini hayranı oldukları Morrissey şarkısı Suedehead’den alan grup, 1992 yılında henüz bir albümleri bile yayınlanmamışken İngiliz basını tarafından “En İyi Yeni Grup” olarak lanse edilmeye başlandı. Glam-rock etkileri taşıyan ilk albümleri “Suede”’i 1993 yılında yayınlayan grup, bu albümle Mercury ödülünü evine götürmeyi başardı.

Aynı albümden çıkan “Animal Nitrate”, “The Drowners” hitleri ile İngiltere tarihinde “En Hızlı Satılan Albüm” rekorunu kıran grup, 1993 yılında çıktıkları Amerika turnesi sırasında yaşadıkları problemler sonucu gruptan ayrılan Bernard Butler’ın yerine Richard Oakes’ı alarak yoluna hız kesmeden devam etti. Eleştirmenler tarafından oldukça övülen ikinci albümleri “Dog Man Star” glam-rock etkilerini içerisinde korurken Suede’in daha karanlık daha melodramatik bir tarafını da yansıtıyordu. “Trash” ve “Stay Together” gibi hitleri barındıran üçüncü albümleri “Coming Up” ile listeleri alt üst eden Suede bu albümle hayran kitlesini de inanılmaz ölçüde büyüttü. 1999 yılında çıkan “Head Music” albümünde prodüktör olarak Steve Osborne ile çalışan grup, bu albümlerinde daha elektronik bir tarz yakalamayı hedefledi ve aynı albümden çıkan ‘She’s in Fashion’ şarkısı ile Türkiye’de de büyük bir liste başarısı elde etti. 2003 yılında dağılmadan önce çıkardıkları son albümleri “A New Morning” ironik bir şekilde grup için yepyeni bir başlangıcı temsil ediyordu. 2010 yılının Ağustos ayında bir ‘Greatest Hits’ albümü yayınlayan Suede, bu albümlerinin tanıtımı kapsamında çıktıkları turne kapsamında One Love Festival’e de uğrayarak Brit Pop’un kökenlerine inen, nostaljik esintiler taşıyan ve enerjisi yüksek bir konser için müzikseverlerle buluşacak.

EDITORS



Alternatif rock çevrelerince post-punk’a yeniden şekil veren isimler arasında kabul edilen İngiliz grup Editors, yoğun istek üzerine bir kez daha One Love Festival ana sahnesinde. Statfordshire Üniversitesi’nde müzik teknolojileri bölümünde tanışan Editors üyeleri; Joy Division, The Smiths ve Echo And The Bunnymen etkisinde kalarak müziğe başladı.

Küçük kulüplerde uzun süre çaldıktan sonra indie rock müziğin en önemli bağımsız plak şirketlerinden Kitchenware Records’ın dikkatini çekmeyi başaran grup, ilk parçaları “Bullets” ı 2005 Ocak ayında yayınladı. Bullets yayınlandığı gün tamamen tükendi. Eleştirmenler tarafından dramatik, karanlık ve güncel şarkı sözleriyle büyük övgüler alan Editors, ikinci single’ları “Munich” ile İngiliz müzik basınının gözdesi haline geldi.

2005 tarihli çıkış albümleri “The Back Room” ile büyük yankı uyandıran grup, İngiltere’nin en prestijli ödülü Mercury Prize’a 2007 senesinde aday oldu, aynı sene “A End Has A Start” albümünü piyasaya sürdü ve o sene İngiltere albüm listelerine direkt olarak 1 numaradan girmeyi başardı. Başarıya doymayan grup The Editors, Brit Ödülleri’nde -en iyi İngiliz grup- kategorisinde de aday olarak gösterildi. 2009 senesinde üçüncü albümleri “In This Light On This Evening”’i yayınlayan grup bu albümle de hayranlarını şaşırtmayarak İngiltere listelerinde büyük başarı yakaladı.

Şimdiye kadar sayısız sold out konser ve dünyadaki önemli festivallerde headliner olarak yoğun turne programına devam eden grup, müzik kariyerleri boyunca 2 kez platinyum plak mertebesine yükseldi. The Editors, bu sene Royal Albert Hall konseri ve Avrupa’daki çeşitli festivaller sonrasında One Love Festival’e de uğrayarak tüm indie rock ve brit rock hayranları için unutulmaz bir performans gösterecek.

CAKE


Rock müziği Funk, Ska ve Country müzikle birleştirerek bir döneme damgasını vuran Kaliforniyalı rock grubu Cake, One Love Festivalin ana sahnesine konuk oluyor. 1991 yılında kurulan grup, 1993 yılında çıkardıkları ilk parçaları “Rock ’n’ Roll Lifestyle” ile ilk olarak adını duyurdu.

Bu parçayla bir anda listelerde üst sıralara çıkan Cake, bunu takiben 1994 senesinde ilk albümleri olan “Motorcade of Generosity”yi yayınladı. İkinci albümleri “Fashion Nugget” ve bu albümdeki “I Will Survive” cover’ıyla adından söz ettiren ve video klipleriyle MTV’de sıkça görülmeye başlayan Cake, 1998’de üçüncü albümleri “Prolonging the Magic”i yayınladı.

Bu albümde yer alan “Never There” parçasıyla bir anda büyük bir başarı yakalayan grup, Columbia Records ile anlaşarak dördüncü albümleri “Comfort Eagle”ı çıkardı ve popülaritesini arttırmaya devam etti. Bu albümdeki “Short Skirt/Long Jacket” parçası radyo istasyonlarında geniş yankılar uyandırırken, dizi ve reklam müziği olarak da kullanılmaya başlandı. Ocak 2011’de çıkan ve önceki çalışmalarından “çok farklı” olarak tarif ettikleri son albümleri “Showroom of Compassion” ile de başarılı çizgilerini bozmadan devam ettiren Cake, vokalde John McCrea, trompette Vince DiFiore, bass gitarda Gabe Nelson, gitarda Xan McCurdy ve davulda Paulo Baldi kadrosuyla hız kesmeden yollarına devam ediyor. Solist John McCrea’nın yumuşak ama aynı zamanda ilginç vokali, şarkı sözlerinde yaptığı kelime oyunları ve tabi buna ek olarak grubun asla eskimeyecek klasik hitleriyle Cake, One Love Festival’inde enerji dolu bir performansa hazırlanıyor.


NNEKA
Hip Hop’un Lauryn Hill ve Eryak Baduh gibi vazgeçilmez divaları ile karşılaştırılan Nijerya asıllı genç Alman müzisyen Nneka, hip-hop ve soul alanında kendine özgü tarzıyla öne çıkan ve gelecek vaat eden bir yetenek. Hem Nijerya dili Igbo hem de İngilizce olarak parçalarını icra eden Nneka, Nijeryalı bir baba ile Alman bir annenin meyvesi. Nijerya’da çocukluk yıllarını geçiren melez sanatçı bu dönemde çoğu müzisyen gibi şarkı söylemeye kilise korosunda başladı.

18 yaşında Hambug’a taşınan Nneka, burada Antropolji alanında eğitimine devam etti. Hambug’un öne çıkan hiphop DJ’lerinden DJ Farhot ile yolları kesişen Nneka, ilk çıkışını 2004 senesinde Sean Paul konseri öncesindeki başarılı performansıyla yakaladı. Bunun üzerine ilk EP’si “The Uncomfortable Truth”’u Yo Mama Recordings üzerinden yayınlayan genç müzisyen, Alman hip hop sanatçısı Patrice ile bir Avrupa turnesine çıktı. 2005 senesinde ilk stüdyo albümü “Victim of Truth” u yayınlayan sanatçı, bu albüm üzerine Sunday Times’ta övgüleri kabul ederken, vokal tekniği ile Lauryn Hill gibi isimlerle karşılaştırılmaya başlandı. Bu albüm sonrası Avrupa’daki birçok büyük festivalinde sahne alan Nneka; Femi Kuti, Bilal ve Gnarls Barkley gibi çok büyük isimlerden önce sahne aldı. Şarkılarında Nijerya’daki politik dengesizlik, savaş ve fakirlik gibi toplumsal konuları öne çıkarmaktan geri kalmayan aykırı sanatçı, 2009 senesinde Lenny Kravtiz ile turneye çıkma şansını yakaladı. Aynı sene medyadan çok ilgi gören ve gelecek vaat eden sanatçılar arasında gösterilen Nneka, farklı hip hop yorumuyla Talib Kweli, Floetry ve Mos Def gibi alternatif hip hop sanatçılarıyla aynı kulvarda gösteriliyor. En son 2010 senesinde son albümü “Concrete Jungle” ı yayınlayan sanatçı enerji dolu bir performans için One Love ana sahnesinde hip-hop ve soul fanatiklerine unutulmaz bir konser yaşatacak.

3

Haberin Devamı