Dr. Haydar Dümen Önce sevgi sonra cinsellik
HABERİ PAYLAŞ

Önce sevgi sonra cinsellik

Haberin Devamı

Cinsellik yaşanması gereken güzel bir duygu ama onun da zamanı var. Gençler, önce birbirini tanımalı, anlaşmalı, sevmeli. Ruhların anlaştığı, arada sevginin olduğu bir ilişki yaşanırsa güzeldir. Yoksa ruhsuz bedenler aşkı öldürür, çifti de üzer.

BÖYLE SORU YOK!

Eşim bahaneler uyduruyor

20 yaşında, 5 aylık evli kadınım. Eşimde sertleşme hemen bitiyor. “Yüzündeki pudra alerji yapıyor” diyor. Ne yapayım?

CEVAP

Sevgili okurum, buna suçlu şımarıklığı ya da yüzsüzlüğü denir. Hiçbir zaman kendilerine toz kondurmaz, çeşitli bahaneler bulurlar. Neyse, yanlış bir evlilik olmuş ve de miadı dolmuş. Yani Everest’in tepesine çıkarken o senin elini bırakmış. Onun için süslendiğinde bahane uydurmuş, her sözü hassas terazide tartarak kendine göre yorumlamış. Sıkışınca alerji bulutunun arkasına sığınmış ve tedaviye de kırmızı kart göstermiş. Ne var ki evlilik kutsaldır, bizim söylediklerimizse bilimseldir ama sonunda karar sizindir.

Eski günlere döner miyim?

30 yaşında, 9 yıldır evliyim ve panik atak sorunum var, ilaç kullanıyorum. 8 aydır sertleşmiyor. Eski performansıma nasıl dönerim?

CEVAP

Değerli okurum, panik atak sinekten yağ çıkarmak gibidir. Panik atağın üzerine gitmeli, böylece atağın paniğini üstlenmemeli, ona yüz vermemelisin. Yani meydan okumalısın. Sonunda ölmediğine ve bu panikten ölmeyeceğine göre derdin nedir? Söyleyeyim aklına takılan bir pıtırak dikeni gibidir. Beyninde bir yanda etkisini azaltırken arsız olduğu için bir başka yerde faaliyete geçer. Kimi zaman da hayat boyu devam eder. Psikoterapi ilaçla birlikte yapılır. Tedavi sonunda geri kalan yaşamını zevki sefayla sürdür.

Geciktirici alıyorum ama...

34 yaşındayım, 12 yıllık evliyim. İlişkim 3 dakika sürüyor. Doktora gitmedim. Eczaneden geciktirici alıyorum, geçmiyor? Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, yaşına göre tecrübeli, hayatı anlamış birisin. Ama ilaç doktordan mı alınır, eczaneden mi öğrenememişsin. Eczacı eline bir ilaç tutuşturur, o da ters teperse kimi suçlayacağız? Tabii seni. İlk yanlış bu. İkincisi 12 yıldır aklın neredeydi? Sen ilişkiden payını aldın ama eşini gerilim içinde bırakıyor, sanırım arkanı dönüp yatıyorsun. Takıldığım soru, horluyor musun? Cinsel açıdan buna evlilik mi diyorsun? O boynu bükük, gönlü kırıkken nasıl rahat uyuyorsun? Erken boşalmanın tedavisi var. Duymadıysan bir kere daha söyleyelim, tedavi kaçınılmaz diyelim.

İlk geceden korkuyorum

20 yaşında kızım ve erkek arkadaşım var. Onun öpüşüyoruz, ben zevk almıyorum. Sevgilim zevk aldığını söylüyor. 1-2 yıl içinde evleneceğiz. Ama ben ilk geceden çok korkuyorum. Onu seviyorum ama böyle ilişkimiz devam etmez. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, ‘Dereyi görmeden paçalar sıvanmaz’. Sen dere kenarına bile gelmemişsin. Çok sevdiğin erkek arkadaşını sevmeye devam. En çok ona ihtiyacınız var. Sekse değil. Ona sıra gelince ve koşulları oluşunca dereler akar.

Alıkoyamıyorum

17 yaşındayım. Geçen gün mastürbasyon yaparken hafif bir sıvı geldi. Günde 3 defa mastürbasyon yapıyor, kendimi alıkoyamıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, yapmaya devam et çocuğum, günün birinde beton direklerin içeriden zedelensin. Yani duygular mastürbasyona yönelsin. Senin kadına karşı hazırlıklı binan da çöksün. Sen de kalk “Hocam ne yapayım?” diye sor. Ne yapacaksın? Tabii ki haftada 2’ye ineceksin.

Kız hep ilişkiye girmek istiyordu

19 yaşındayım, kız arkadaşım vardı. Benimle hep ilişkiye girmek istiyordu. Bir gün dayanamadım ve ilişkiye girdik. Şimdi ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, yapılacak şey kızlık zarı gitmiş. Olayı kabulleneceksin, sineye çekeceksin. Sanıyorum kız seni bu amaç için kullanmış. Sonunda ne kadar sorun yaratır bilmem. Bir daha bu olayı denemeyin. Çünkü çok riskli.

Kızlık zarım kanadı mı?

23 yaşındayım. 2 yıl önce mastürbasyon yaparken kan geldi. Ama vajinama bir şey girmemişti. O gün de adetim yeni bitmişti. Nişanlıyım ve evleneceğim. Doktora gitmem gerekiyor mu?

CEVAP

Sevgili okurum, kızsın. Doktora falan gitmeye gerek yok. Kızlık zarı esnekse kanamaz. Hepsi bu kadar.

Bir şeyler yaşadık ama...

2 yıl önce erkek arkadaşımla üzerimizde şortlarımız varken sürtünerek bir şeyler yaşamak istedik. Arkadaşım biraz sert davrandı. Eve geldiğimde adet gördüğümü anladım. Acaba kızlığım bozulmuş mudur?

CEVAP

Sevgili okurum, bir ihtimal bozulmadı. İlk ilişkide kanın gelip gelmeyeceği zarın özelliğiyle ilgili. Bu kadar karmaşık kuşkularla kafanızı yormayın. Psikolojik yapınız da bozulmasın. Zamanı gelince bir sorunla karşılaşırsan “Esnektir” dersin, haklı çıkarsın.

Midem bulanıyor

Erkek arkadaşımla ilişkiye girdik. Kızlığım bozulmadı ama hamile kalır mıyım? Midem bulanıyor. Kilo alıyorum. Bu psikolojik olabilir mi? Ne olur yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarın bozulmadı. Gebe de değilsin. Çok ileri gitmişsin. Bir de bunun ailevi ve sosyal yanı var. Çok tehlikeli yollar. Yapacağın tek şey arkadaşınla ilişkiyi kesmek. Düşündüğün ve hesapladığın yollarda yürümek. Oyunu kuralına göre oynamak. Aklı başında bir kızsın. Ama bir zaaf eseri yaşadığın bu olayı umarım bir daha tekrar etmezsin. Yoksa sürer gider.

Eşim çok istekli ben değilim

24 yaşında, 3 yıllık evli kadınım. Eşim çok istekli. Ben değilim ve acı çekiyorum. Sık sık tartışıyoruz. Ne yapacağım? CEVAP Değerli okurum, ya biraz hoşgörülü olacaksın ya da eşinle ortak bir noktada buluşacaksınız.

Karımı mutlu ediyorum

4 yıllık iyi bir evliliğim var. Karımın orgazm olmasını sağlıyor, onu mutlu ediyorum. Acaba bu güç bir tek bende mi var yoksa herkes böyle mi?

CEVAP

Değerli okurum, tek kelimeyle harikasın. Sanal dünyada birçok kadının hayal dünyasını süsleyebilirsin. Kendini ve olayları çok yargılamadan, fazla da övünmeden yola devam et. Mutluluğunun daim olması dileğimle.

Cinsel organımdan kan geldi

28 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilk kez ilişkiye girdim, ikimiz de çok istekliydik. Cinsel ilişki sırasında kaslarım kilitlendi, penisimden kan gledi. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, kasılma nedeniyle iç kılcal damarlarda yırtılma olabilir. Ben bir sorun olduğunu düşünmüyorum ama idrar tahlili belki gizli kapaklı bir şeyler varsa onu ortaya çıkarabilir.

Hamile miyim?

19 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdik, içine boşaldı. 15 gün önce adet görmem gerekiyordu ama olmadım. Sizce hamile kalmış olabilir miyim?

CEVAP

Sevgili okurum, gebe kalmış olabilirsin. Kesin cevap ancak bir testle anlaşabilir.

GÜNÜN SÖZÜ

Psikolojiimizi bir ağacın dallar ve çiçekleridir. Genlerimiz ise kökleri. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder