Yaşar Özay On çocuktan biri hiperaktif
HABERİ PAYLAŞ

On çocuktan biri hiperaktif

Haberin Devamı

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan çocuklar enerjileri doğru yere kanalize edilerek eğitilmeli.

Yaşar Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Müdürlüğü Uzman Psikoloğu Zeynep Melis Suveren, Türkiye’de okul çağında bulunan çocukların yüzde 5 ile 10’u arasında dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) olabileceğine dikkat çekti.

Bu çocukların çoğu zaman yaramaz ve şımarık olarak yaftalanabildiğini hatırlatan Suveren “Hastalık okul ve aile desteği, ilaç tedavisi ve etkili çalışma biçimleriyle tedavi edilebilir. Sorunsuz bir eğitim için okul ve öğretmen önemli. Yüksek başarı hedefleyen, aşırı kuralcı ve sert disiplinli okullar bu çocuklar için uygun olmaz. Kapasiteye göre geliştirmeyi amaçlayan, destekleyici ve güler yüzlü otorite uygun olandır. Olanaklar çerçevesinde bahçeli, gürültüden uzak, sınıf mevcudunun az olduğu okullar tercih edilmeli” dedi.


SPOR VE DÜZENLİ UYKU


Suveren DEHB’li çocukların eğitiminde enerjinin doğru yöne kanalize edilmesi gerektiğine dikkat çekti: "Spor yapmayı mutlaka öneriyoruz. Belirli saatlerde uyumak, yazarak çalışmak da çok önemli. Odaları sessiz olmalı. Masa üzerinde sadece ders gereçleri bulunmalı, dikkati dağıtacak resim, oyuncak vb. bulunmamalı"

Sıradaki haber yükleniyor...
holder