Kültür - Sanat Ömer İlksen Akçil ilk sergisi sanatseverler ile buluşuyor
Paylaş
Ömer İlksen Akçil ilk sergisi sanatseverler ile buluşuyor

Ömer İlksen Akçil, Türkiye’deki ilk kişisel sergisi ‘’ZEHAB’’ı 17 Kasım- 14 Aralık 2017 tarihleri arasında Gama Art Gallery’de sanatseverler ile buluşturuyor.

Deneyimleyerek gözlemlediği ve kendisini duygulandıran, düşünmeye koşullandıran her şeyin resmini yapan sanatçı ‘’ZEHAB’’ adlı sergi çalışmalarını şöyle tanımlıyor: ‘Her gidiş bir bilinmeyenedir, önce adımlarını izler sonra yolu. Ve tanıdığı karanlıkta ışığı bulur. Gitmek istedigi yerdedir aslinda insan sadece bunu bildigini bilmez, ne gidişleri biter ne yolları. O karanlık, bildiğini hatırlamadığı yol aslında kendisidir, yürüdükçe hatırlar hatırladıkça yaşadığı vecd halidir. Dünün karanlığını unutmak için bir yoldum, yolumda ışık oldum.’

Küratörlüğünü Şule Altıntaş’ın yaptığı Ömer İlksen Akçil’in ‘ZEHAB’ adlı kişisel sergisini 17 Kasım- 14 Aralık 2017 tarihleri arasında Pazar – Pazartesi günleri hariç her gün 12:00- 19:00 saatleri arası Gama Art Gallery’de izlenebilir.



Ömer İlksen Akçil Kimdir?

1974 yılında Bursa’da doğan sanatçının resme ilgisi küçük yaşlarda başladı. Çevresiyle uyumsuzluğu onu farklı bir iletişim arayışına zorluyordu. İç dünyasından yansıyanları resmederek kendi kendine psiko analiz yolu keşfetmişti. Gençliğin kendini o dönem sıkça tanımladığı asosyalliğin buhranlarından kurtulmak için bir çıkış olmustu.

O yaşlarda gitmeyi, uzaklarda olmayı kafasına koymuştu.

Mistik konulara ilgisi, insan beyninin işleyiş prensiplerini anlama merakı sürekli araştırma yapmak onun için ihtiyaç haline gelmişti. İçe dönük kişiliği sorunlu bir eğitim sürecinden geçmesine neden oldu. Geçmişte yaşadığı sıkıntılı süreç bir dönem sonra’’ iyi ki yaşamışım’’ dediği farkındalıklara neden oldu.

Askerlik sonrası kararı artık çok netti. Gitmeliydi!

Kendi kendine öğrendiği italyanca ve ispanyolca sayesinde İstanbul’da tablolarını satın alan bir ispanyol sanatsever sayesinde İspanya’ya yerleşme kararı aldı. Farklı disiplin ve tekniklerde arayışını sürdüren sanatçının heykel, video, fotograf ve enstalasyon çalışmaları da bulunuyor.

Eserleri Avrupa’nın birçok sanat organizasyonu ve galerisinde sergilenen sanatçının sattığı önemli işleri Avrupadaki kolleksiyner ve sanatseverin duvarlarını süslüyor.
Ömer İlksen Akçil, araştırma ve çalışmalarını 2000 yılından beri İspanya’ nın kuzeyindeki Cantabria bölgesinde sürdürüyor.

Gama Art Gallery
Turnacıbaşı Sk. 21 Beyoğlu-İstanbul (Galatasaray Hamamı girişi karşısı)
Giriş ücretsizdir.

Kaynak: kitaptansanattan.com

Haberin Devamı