Mehmet Coşkundeniz Olumsuz düşünceleri beyninden çıkar
HABERİ PAYLAŞ

Olumsuz düşünceleri beyninden çıkar

Haberin Devamı

Yeni bir yılın arifesindeyiz. 1012’yi yalnız geçirenler, ya da 2012’de ayrılanlar eminim yeni yılda ‘aşk’ dileyecekler. Ama dilemek yetmiyor hanımlar, beyler. Bu konuda çaba göstermeniz gerek. Tabii bir de olumsuz düşünceleri beyninizden çıkarıp atmanız şart. Nedir bu olumsuz düşünceler?

* * *

1- GERÇEK AŞKI HİÇ BULAMAYACAĞIM...

Gerçek aşkın tanımını bile bilmeden beynimize yerleştirdiğimiz bir safsatadır bu. Bilinen tanımıyla gerçek aşk ‘her iki tarafın da birbirlerine aynı duyguları beslediği’ aşktır. Ama siz kimseye şans vermiyorsunuz ki? Hayatınızın aşkını bulmayı saplantı haline getirmişsiniz. Karşınıza çıkan herkeste ‘armudun sapı, üzümün çöpü’ deyip kusur arıyorsunuz. Siz oturup karalar bağlarken ve aşkın gelip sizi bulmasını beklerken, belki de o yanınızdan geçip gitti bile. Sizse gözlerinizi sabitlediğiniz o noktadan kaldırıp bakmadığınız için onu göremediniz. Siz istediğiniz gibi birinin sizi asla bulmayacağını düşünürken, farkında olmadan sevilmeye layık olmadığınız hissine kapılıyorsunuz. Bu hataya düşmeyin, dışarıda bir yerlerde sizi sevecek birileri var. Yeter ki şans verin.

[[HAFTAYA]]

* * *

2- BAĞLANMAK İSTİYORUM...

Sakın ama sakın bağlanmayın. İlişki deyince aklınıza her saneyiye birlikte geçirmek geliyor değil mi? Ama bu olumsuz bir davranış şekli. Birbirinizin hayatına saygı göstermelisiniz. Biriyle tanıştıktan sonra onun sizi hemen hayatının odak noktası haline getirmesini beklemeyin. Ne onu kendinize bağlamak için uğraşın, ne de siz bağlanın. Birer birey olduğunuzu unutmadan, kendi özel yaşamlarınızı sürdürerek ama birlikte geçirdiğiniz zamanı da kaliteli kılarak yaşayın ilişkinizi. İşte doğru olan budur.

* * *

3- BENİ ÇOK KISKANSIN...

Kıskançlığın sonu belirsiz bir tehlike olduğunu söylemeliyim. Dozunda kıskançlığın ilişkiyi beslediği bilinir. Ama “Beni o kadar çok seviyor ki, o yüzden de çok kıskanıyor” derseniz yanılırsınız. Çok kıskanmak, çok sevmenin ölçütü değildir. Aksine, çok kıskanan kişilerin aslında kendilerini her şeyden daha fazla sevdikleri bir gerçektir. Yani kıskançlık da olumsuz bir düşünce şeklidir. “Beni hiç kıskanmıyor, öyleyse sevmiyor” demek de yanlış. Aksine sizi o kadar çok seviyor ki, yaşam biçiminize saygı duyuyor.

* * *

4- ISRAR EDERSEM KAZANIRIM...

Hayır, kaybedersiniz. Bir insandan hoşlanabilirsiniz, duygularınızı belli edebilirsiniz. Karşılık almadığınız zaman bu konuda ısrarcı olmak onu sizden uzaklaştıracaktır. Israrcılık olumsuz bir davranış şeklidir. Olayı akışına bırakmak daha doğrudur. Kendinizi kimseye zorla sevdiremezsiniz. Israrcılık da olumsuz bir davranış şeklidir.

* * *

5- KAÇARSAM KOVALAR...


İlişki tarihinin en eski efsanesi... “Kaçan kovalanır, kovalanan kaçar...” Bu, bildiğiniz baştan çıkarma oyunudur. Bu oyun aşka tat katar ama abartırsanız kaybedersiniz. Zaten böyle bir kontrol mekanizmasını uygulayabilen insanın aşkından şüphe ederim. Çünkü aşk kontrol edilemez. Öyleyse bu olumsuz düşünceden de kurtulmalısınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder