Dünya Ölüm meleğinin hayaleti 65 yıl peşini bırakmadı

Ölüm meleğinin hayaleti 65 yıl peşini bırakmadı

Paylaş
Ölüm meleğinin hayaleti 65 yıl peşini bırakmadı

Kalp krizi geçirmesiyle sırrı ortaya çıkan İzak Ganon 'Ölüm Meleği' lakaplı Nazi Doktoru Josef Mengele'nin insanlık dışı deneylerine maruz kaldığıortaya çıktı

Yahudi İzak Ganon, 27 Ocak 1945’de Sovyet askerlerinin ele geçirdiği Polonyada’ki Nazi kampı Auschwitz’den sağ kurtulmayı başarmıştı. İzak Ganon o gün bir daha doktora gitmemeye yemin etmişti. 85 yaşındaki İzak Ganon, kalp krizi geçirince kendi iradesinin dışında doktora gitmek zorunda kaldı. Yaşlı adamın sırrı da işte o zaman ortaya çıktı. Nazi doktoru Josef Mengele, Nazi kamplarında toplanan Yahudilere yaptığı insanlık dışı deneylerinden dolayı ‘Ölüm Meleği’ olarak ün yapmıştı. 85 yaşındaki İsrailli İzak Ganon’un, doktora gitmeme nedeninin “Ölüm meleği Josef Mengele’ olduğu ortaya çıktı. Korkudan doktora gitmediği sanılan yaşlı adamın anlattıkları tarihteki bir insanlık dramını tüm çıplaklığıyla ortaya koydu.

Haberin Devamı

‘BÖBREĞİM ELİNDE KIVRANIYORDU’

İzak Ganon işte o günleri şöyle anlattı; “25 Mart 1944 yılında akşam üzeri Hitler’in muhafız birliği olarak bilinen SS ve Yunan polisi evimize geldi. Bizi Polonya’daki Nazi kampı Auschwitz’e götürdüler. Babam yolculuk sırasında öldü. Annem ile 5 kardeşim de gaz odalarında öldü.”

İzak Ganon, ‘Ölüm Meleği’ olarak bilinen Dr. Josef Mengele’nin ölüm deneylerini şöyle anlattı: “Beni bir masanın üzerine yatırılıp sıkıca bağlandılar. Dr. Mengele, narkoz yapmadan karnımı yardı ve tek böbreğimi keserek eline aldı. Böbrek onun elinde başı kesilmiş bir tavuk gibi kıvranıyordu. Ben ise acıdan avazım çıktığı kadar bağırıyordum. Bu ölümcül deneyin ardından ağrı kesici verilmeden çamaşırhanede çalıştırıldım. Mengele’nin deneyleri 6.5 ay sürdü. Mengele bir başka deneyde de ciğerlerimin fonksiyonlarını gözlemlemek için beni bir gece boyunca soğuk su içinde tuttu.” İzak Ganon, “Beni gönderdikleri gaz odası 200 kişilikti. 201’inci numarada olduğum için gaz odasından kurtuldum” dedi.

Haberin Devamı