Gündem Ölüm dalışının sırrı aydınlandı

Ölüm dalışının sırrı aydınlandı

Paylaş
Ölüm dalışının sırrı aydınlandı

10 katlı iş hanından atlayarak intihar eden Mahmut Taşkın'ın ölümünün ardındaki sır Facebook'tan çözüldü

İstanbul Mecidiyeköy’de 10 katlı iş hanından atlayarak intihar eden Mahmut Taşkın’ın ölümünün ardındaki sır çözüldü. Nişanlısı Zübeyde Tepe, lise arkadaşlarıyla çekildiği fotoğrafları Facebook’a koyunca iki aile nişanı bozdu. Taşkın çok sevdiği nişanlısından ayrılmaya dayanamayıp intihar etti.

Haberin Devamı

Yaklaşık 2,5 yıl önce Adıyaman’dan İstanbul’a iş bulmak için gelen ve Başakşehir Belediyesi’nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Mahmut Taşkın (29), önceki gün Elbir İş Merkezi’nin 30 metre yükseklikteki 10’uncu katından atladı.

Üç-dört kattan sonra etkisini kaybeden hava yatağına düşen Taşkın yaşamını yitirdi. Mahmut Taşkın’ın intihara götüren nedeni ise ev arkadaşları VATAN’a anlattı. Arkadaşlarının iddiasına göre olay şöyle gelişti:

GÖRÜCÜ USULÜYLE NİŞANLANDI

Mahmut Taşkın 4 ay önce Adıyaman’lı olan ve daha önceden de tanıştıkları Tepe ailesinin bir düğününe katıldı. Orada Zübeyde Tepe’yi gören genç adam daha sonra ailesini göndererek görücü usulüyle nişanlandı. Nişanın ardından İstanbul’a dönen Taşkın, nişanlısıyla sık sık telefondan ve internetten görüşmeye başladı.

'BÖYLE NİŞANLI KIZ MI OLUR' ÇIKIŞI

Haberin Devamı

Zübeyde Tepe kısa bir süre Taşkın’a haber vererek lise arkadaşlarıyla bir yemekte çektikleri fotoğrafları facebook’a koydu. Fotoğrafları öğrenen Taşkın ailesi hemen Zübeyde’nin evine gitti. Mahmut Taşkın’ın yakınları, genç kızın ailesine “Çocuğunuzun fotoğrafları internette dolaşıyor, böyle nişanlı kız mı olur?” diye tepki gösterdi. İki aile büyükleri arasında sert geçen konuşmaların ardından nişanı bozma kararı alındı.

Çok sevdiği nişanlısından ayrılmasının ardından Taşkın’ı ev arkadaşları teselli etti. Hem iş hem ev arkadaşı Günay Turhal konuşmanın ardıdan intihara kadar geçen süreyi ise şu sözlerle özetledi:

BORCU DA VE KREDİ KARTI DA YOKTU

“Akşam konuştuk moral verdik. Sabah kalktığımızda evde yoktu. Bir not bırakmış arkadaşlarımızdan birine hakkınızı helal edin diye ve 40 lira gibi bi para bırakmış birine. Öyle söylendiği gibi borcu falan yoktu, ki zaten kendisi de kredi kartı kullanmıyordu. O gün bana ‘kardeşim Mecidiyeköy’de 10 katlı bir binanın çatısındayım. Hakkını helal et’ diye bir mesaj attı. Bir kaç dakika erken gelseydim, ikna ederdim. Yetişemedim. Gözlerimin önünde kendisini boşluğa bıraktı. Konuşma şansım olmadı. ‘Gelmeyin. Nişanlımdan ayrıldım. Barışma ihtimali de yok’ dediğini öğrendim daha sonra.”

Haberin Devamı


(VATAN)