Gündem Ölmeden tabuta koydular

Ölmeden tabuta koydular

Paylaş
Ölmeden tabuta koydular

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde yoğun kar yağışı nedeniyle yolu kapanan mahallede fenalaşan bir kadın, yakınlarınca tabuta konularak hastaneye taşındı

Şemdinli ilçe merkezine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan Yayla Mahallesi’nde oturan 5 çocuk annesi 32 yaşındaki Gelavej Kaya iki hafta önce bir erkek bebek dünyaya getirdi.

Doğumdan sonra evine gelen Kaya dün tekrar rahatsızlandı. Sancılarını artması üzerine yakınları yetkililerden yardım istedi. Ancak bir metreyi bulan kar yüzünden Kaya’yı hastahaneye taşıyacak olan ambulans veya herhangi bir araç mahalleye giremedi.

Bunun üzerine yakınları Belediyeden yolun açılmasını istedi. Ancak yol açılması gecikince, Kaya’nın yakınları başka bir çareye başvurdu. Sancıları artan Kaya’nın tabutla taşınmasına karar verildi.

TABUT İÇİNDE SIRTTA TAŞIDILAR

Yakınları camiden bir tabut alarak Kaya’yı bunun içerisine yerleştirip, cenaze gibi sırtlarında taşımaya başladı. Yaklaşık 1 metre karın bulunduğu mahallede, Kaya tabutun içerisinde yaklaşık 2 saat süren zorlu bir yolculuğun ardından Şemdinli Devlet Hastanesi’ne getirilip tedavi altına alındı.



Kaya’nın bu zorlu yolculuğu, yakınları tarafından da cep telefonuyla kaydedildi. Gelavej Kaya, Şemdinli Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Kaya’nın sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, yakınları tabutla taşımanın daha kolay olduğunu düşündükleri için bu yönteme başvurduklarını söyledi. Hasta yakınlarından Reşat Kaya, hastayı fazla sarsmamak için kızak kullanmadıklarını belirtti.

Reşat Kaya, "Yolumuz açılmayıp yengemin rahatsızlığı artınca komşularımıza haber vererek yengemi bir tabutla taşınması için yardım istedik. Başka çaremiz yoktu. Komşularımızın da yardımıyla yengemi hastaneye ulaştırdık" dedi.

Azer DEMİR/DHA

Haberin Devamı