Spor Olimpiyat vizesi Norveç'in

Olimpiyat vizesi Norveç'in

Paylaş
Olimpiyat vizesi Norveç'in

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Erkekler Plaj Voleybolu Avrupa Kıta Eleme Müsabakaları'nın finalinde Hollanda'ya 'altın set'te üstünlük sağlayan Norveç, 2012 Londra Olimpiyatları'na doğrudan gitmeye hak kazandı

CEV Erkekler Plaj Voleybolu Avrupa Kıta Eleme Müsabakaları’nın son gününde final maçları yapıldı. Alanya'daki Galip Dere Plajı’nda yapılan 4 maçın 2’sini Hollanda, 2’sini Norveç kazandı.

Haberin Devamı

’Altın set’te rakibine üstünlük kuran Norveç, kupanın sahibi oldu. Norveç, Iver Andreas Horrem-Geir Eithun ikilisiyle çıktığı ilk maçta Hollanda takımından Emiel Boersma-Daan Spijkers ikilisini 2-1 yendi. İkinci maçta ise Hollanda takımından Alexander Brouwer-Robert Meeuwsen ikilisi Norveçli rakipleri Tarjei Skarlund-Martin Spinnangr’ı 2-1’lik skorla yendi.

Günün üçüncü maçında ise Emiel Boersma-Daan Spijkers ikilisi, Tarjei Skarlund-Martin Spinnangr ikilisini 2-1 mağlup etti. Dördüncü karşılaşmada ise Norveç, Iver Andreas Horrem-Geir Eithun ile Hollandalı Alexander Brouwer-Robert Meeuwsen’e 2-1 üstünlük sağladı.

Maçlarda 2-2’lik eşitlik olduğundan ’altın set’ kuralı uygulandı. Bu seti 16-14 kazanan Norveç müsabakaları birinci bitirerek, 2012 Londra Olimpiyatları’na doğrudan gitmeye hak kazandı. Müsabakaların ardından yapılan ödül töreninde Norveç ekibine kupa ve madalyalarını, CEV Asbaşkanı Miroslaw Przedpelski ve Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu verdi.

Haberin Devamı

İkinci Hollanda, üçüncü Polonya ve dördüncü Avusturya ise Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenecek Dünya Kupası Olimpiyat Eleme Turnuvası’na katılma hakkı elde etti. Diğer kıtaların ikinci, üçüncü ve dördüncülerinin katılacağı turnuvada ilk iki sırayı paylaşan takımlar da Londra’ya gidecek.

Teoman ERİŞ/ ALANYA,(Antalya), (DHA)