Gündem Öldüğü sahnede uğurlandı

Öldüğü sahnede uğurlandı

Paylaş
Öldüğü sahnede uğurlandı

Trabzon Devlet Tiyatrosu'da sergilenen İstibdat Kumpanyası adlı oyunda kalp krizinden ölen Halil Ayan için hayatını kaybettiği sahnede tören düzenlendi

TDT Haluk Ongan Sahnesi'nde yapılan törene Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, Halil Ayan'ın ailesi ve arkadaşları ile vatandaşlar katıldı. Ayan'ın tabutu tören esnasında hayatını kaybettiği sahneye yerleştirildi.

Tabutun başında bir konuşma yapan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, büyük üzüntü içinde olduklarını belirterek, "Sevgili Halil Ayan, tiyatroya adadığı onurlu yaşamı boyunca oynadığı bir çok başarılı rolün yanısıra, kişiliği, dürüstlüğü, inandığı doğruları sonuna kadar savunabilmesi ile çok sevildi. Trabzon Devlet Tiyatrosu'nde genç sanatçılara abilik yaptı. Çok değerli sanatçıydı" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Ayan'ın tabutunun başından karanfiller koyularak saygı geçişi yapıldı. Eşi Tuba Ayan'ın eşinin tabutuna sarılması duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Eşinin tabutunun başından uzun süre ayrılmayan Tuba Ayan'ı arkadaşları teselli etmeye çalıştı. Ayan'ın annesi Hemengil Ayan da gözyaşlarına hakim olamadı.

Büyük bir hüznün yaşandığı salonda Ayan'ın cenazesi klasik müzik eşliğinde gözyaşları ve alkışlarla uğurlandı. Ayan'ın cenazesi bugün İskenderpaşa Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Bostancı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Serkan KILINÇ-Osman ŞİŞKO/TRABZON-DHA