Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Ölçülere kafayı takmayın
HABERİ PAYLAŞ

Ölçülere kafayı takmayın

Haberin Devamı

Erkeklerin en çok sorduğu sorular penis boyuyla ilgili olanlar. Artık bu ölçülere kafayı takmaktan vazgeçin. Unutmayın, pek çok erkeğin cinsel organı ideal boyutta. Ayrıca filmlerde gördüklerinize aldanmayın. Çünkü ölçüler ırklara göre değişiklik gösterir

SORU: Prostat ameliyatında yöntemler neler?

64 yaşındayım. Prostatım büyüdüğü için ameliyat olmak zorundaymışım. Acaba bu hastalıktaki ameliyat yöntemleri nelerdir?

CEVAP
Eğer prostatın hacmi çok büyük, yani 150-200 gram kadarsa en doğru tedavi açık ameliyattır. Bu ameliyattan sonra hasta 3-5 gün hastanede kalır. Ama büyüme 80-100 grama kadarsa kapalı ameliyatlardan yararlanılır. Kapalı ameliyatlardan biri greenlight lazer yöntemidir.
Bu yöntemin avantajı hastanede kalış süresini kısaltması ve kanamanın çok az olmasıdır. Hastanede kalış süresi sadece 1 gündür. Bu yönteme alternatif kapalı ameliyat TUR ameliyatıdır. TUR yönteminin kullanıldığı hastalar 2-3 gün hastanede kalır. Cerrahinin uygun olmadığı hastalarda başka tedaviler de var. Örneğin idrar kanalına stent dediğimiz bazı cihazlar koyabiliyoruz.

[[HAFTAYA]]

SORU: Acaba büyür mü?

20 yaşındayım. Cinsel organımda hiçbir değişiklik olmadı. Ameliyatla büyümesi mümkün mü?

CEVAP
Öncelikle bir üroloji uzmanına giderek muayene olun. Bugüne dek bana ürolog olarak penisinin küçüklüğü nedeni ile başvuranlardan yaklaşık yüzde 1’inde gerçekten böyle bir sorun saptadım.

SORU: Yeterli mi?

21 yaşındayım, cinsel organımın 14 santim. Acaba bu boy tatmin edici bir cinsel ilişki için yeterli mi? İdeal penis ölçüsü diye bir şey var mı?

CEVAP
Türkiye’nin penis konusundaki ortalamaları Amerika ve Avrupa’nın ortalamasından biraz düşük olmakla birlikte Çin ve Japonya’nın ortalamasından daha yüksektir. Penisini küçük bulanların çoğu da aslında psikolojik etkiler altında olup yanılmaktadır. Penis boyunu doğru şekilde ölçmeyen, hatalı kıyaslamalar sonrası psikolojik bunalıma düşen birçok kişinin bize başvurduğunda normal sınırlar içinde olduğunu gözlemliyoruz. Cinsel ilişki kurmaya yetecek ereksiyon halindeki penis boyu 10 cm’den itibaren normal kabul edilir. Ortalaması sertleşmiş halde 13 santim civarındadır, ırklara göre farklılık gösterir. Ama aynı şekilde kadınların cinsel organlarıyla ilgili ölçüler de ırklara göre farklılıklar gösterir. Ama sonuçta burada amaca bakmak gerekiyor, amaç cinsel haz ve çocuk sahibi olmak ise bunların boyutla hiçbir ilgisi yoktur.

SORU: İdrara çıkamıyorum

19 yaşındayım. Mastürbasyon yaptıktan yarım saat sonra idrara gittiğimde çok zorlanıyorum. Sebebi ne olabilir?

CEVAP
Sertleşme tam olarak sonlanmadan ve kendinizi zorlayarak idrar yapmanızı önermem. Bunun dışında ejekülasyon sonrası idrar yapmada biraz farklı hissetmeniz, hafif zorlanmanız bir sorun oluşturmaz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder