Gündem 'Okumak istiyorum'

'Okumak istiyorum'

Paylaş
'Okumak istiyorum'

Şırnak'ta kömür ocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden Musa Seven'in eşi Fatma Seven, 8 çocuğuyla ortada kaldı. Babasını kaybeden 16 yaşındaki Adnan Seven, 'Okumak istiyorum. Okuyamazsam babam gibi kömür ocağında çalışmak zorunda kalacağım' dedi

Şırnak'ın Dağkonak Köyü yakınlarında 18 Haziran günü kaçak kömür ocağında meydana gelen göçükte maden işçisi Musa Seven hayatını kaybetti. Eşinin ölümünden sonra 8 çocuğuyla ortada kalan Fatma Seven, büyük bir çaresizlik yaşadığını söyledi. Eşinin çocuklarını okutmak için 20 yıldır kömür ocaklarında çalıştığını belirten Seven şunları anlattı:

Haberin Devamı

'ÇOCUKLARIM OKUSUNLAR'

"Eşim çocuklarımızın tamamını okutmak istiyordu. Ben de onun isteğini yerine getireceğim. Bunun için devletimizden, validen ve hayırsever insanlardan destek bekliyorum. Çocuklarım okusunlar, babaları gibi işçi olmalarını istemiyorum. Kömür ocaklarına gidip göçük altında kalmalarını istemiyorum."

Ailenin lise öğrencisi oğlu 16 yaşındaki Adnan Seven de, okuluna devam etmek istediğini belirterek, "Okumak istiyorum. Eğer okuyamazsam, ben de babam gibi kömür ocağında çalışacağım mecburen" diye konuştu.

Siirt Anadolu Öğretmen Lisesi 12 sınıfa geçen Betül Seven ise doktor olmak istediğini söyledi. Basasının kendilerini okutmak için madende çalıştığını kaydeden Betül Seven, "Burası Şırnak. Kimse kızlarının okumasına o kadar önem vermiyor. Oysa babam tüm çocuklarının okumasını istiyordu" dedi.

Haberin Devamı

DHA