Magazin Okul müdürü de polisi suçlamadı: Darbe-vurma olmadı

Okul müdürü de polisi suçlamadı: Darbe-vurma olmadı

Paylaş
Okul müdürü de polisi suçlamadı: Darbe-vurma olmadı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada Özel Modafen İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Durak'ın ifadesi alındı

Mehmet Durak ifadesinde şunları söyledi:

"Peker Açıkalın kızının gideceği Paris gezisini konuşmak için yanıma gelmişti. Odada oturup okul gezisi ile ilgili konuşuyorduk. Bu sırada "araba çekiliyor" bağırışmaları üzerine ne olduğunu anlamak için okulun önüne çıktım. Okul önünde mavi renkli bir araç vardı. Polis memuruna ne olduğunu sorduğumda, otomobille ilgili bir sorun olduğunu, aracı kaldıracaklarını beyan etti.

AÇIKALIN'IN DOKTORU: YAŞAMASI MUCİZE!

Ben otomobilin bir veliye ait olduğunu öğrenciyi alıp çıkacağını beyan ettim. Ancak polis memuru otomobilin daha önce problemli bir yerde park halinde olduğunu aracın o anda durduğu yerin ikinci yeri olduğunu bana beyan etti. Konuşmamız bununla kaldı. Kendisi görevine devam ettiği esnada Peker Açıkalın hızlıca polis memurunun yanına gitti. Peker Açıkalın polis memurunun yanına heyecanlı bir şekilde gitti ve yüksek sesle konuşmaya başladı. Konuşması esnasında ’Artismisin, artistik yapma?’ gibi sözler duydum. Ancak o anda bu kelimeleri polis mi söyledi yoksa Peker Açıkalın mı söyledi anlayamadım.

"DÜŞME VE SENDELEME SÖZ KONUSU DEĞİL"

Polis memuru Peker Açıklanı’ın görevini engellesine son vermek amacıyla gayet normal bir şekilde eliyle kenara çekilmesi yönünde, kesinlikle darbe, vurma, herhangi bir kasıt oluşturmayacak şekilde uyarıda bulundu. Herhangi bir darbe almadığı içinde kesinlikle bir düşme, sendeleme olmadı. Bundan sonra Peker Açıkalın okula doğru yöneldi. İşaret parmağını polis memuruna sallayarak ’Ben sana gösteririm’ diye yüksek sesle bağırdı. Bu sırada diğer elini de kalbinin üstüne koyduğunu gördüm. Polis memurunun kesinlikle ne bana, ne de Peker Açıklan’a herhangi bir şekilde bir saygısızlığını ve hakaretini, darbesini görmedim duymadım. Ben Peker Açıkalın’ın daha önce açık kalp ameliyatı olduğunu bildiğim için kendisinin koluna girdim.

"KALBİNİ TUTTU, 'MEHMET HOCA KÖTÜYÜM' DEDİ"

Peker Açıkalın bana ’Mehmet hoca kötüyüm’ dedi. Sandalyeye oturttum. Okulda bulunan eczacıya haber vererek ambulans çağırmasını istedim. Peker Açıkalın’ın durumunun kötüye gitmesi üzerine okulumuzun kurucusu Fatih Kamberoğlu’na aracına bindirerek hastaneye gönderdim. Polislerin ambulansı engellediğini görmedim, ambulans da görmedim. Ancak yoğun trafik olduğunu gördüğüm için Peker Açıkalın’ı özel otomobille hastaneye gönderdim."

DHA

2

Haberin Devamı